Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a lansat platforma Fit for Future ('Pregătiţi pentru viitor'), pentru simplificarea legislației UE

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a lansat luni platforma Fit for Future ("Pregătiţi pentru viitor") - un grup de experţi la nivel înalt care va ajuta executivul european în demersul de simplificare a legislaţiei UE existente şi de reducere a sarcinii administrative pentru cetăţeni şi întreprinderi, informează CE într-un comunicat de presă.

"Simplificarea şi reducerea sarcinii, în special pentru IMM-uri, sunt necesare mai ales în contextul pandemiei de CODVID-19. Trebuie să analizăm modalităţile prin care digitalizarea poate contribui la atingerea acestui obiectiv, asigurând, în acelaşi timp, faptul că legislaţia noastră îşi menţine dimensiunea prospectivă şi poate să facă faţă noilor provocări", a declarat Maros Sefcovic, vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale şi prospectivă, potrivit comunicatului citat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: ‘Nu vă permit să ne mai jigniți’

Platforma "Pregătiţi pentru viitor" - care este compusă din Grupul guvernamental şi Grupul părţilor interesate - reuneşte reprezentanţii naţionali, regionali şi locali ai statelor membre, Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic şi Social European şi grupurile părţilor interesate cu experienţă practică în diferite domenii de politică.

Odată ce platforma va fi operaţională, publicul larg şi părţile interesate vor putea să îşi aducă contribuţia la activitatea platformei în materie de simplificare şi reducere a sarcinii. De asemenea, cetăţenii şi părţile interesate îşi pot împărtăşi opiniile cu privire la legile existente, precum şi cu privire la propunerile de noi politici ale UE prin intermediul portalului "Exprimaţi-vă părerea!".

Tot luni, Comisia a publicat cererea de candidaturi pentru selectarea experţilor care vor face parte din Grupul părţilor interesate al platformei "Pregătiţi pentru viitor". Membrii acestui grup care vor fi selectaţi în urma cererii de propuneri ar trebui să aibă un nivel ridicat de expertiză în ceea ce priveşte punerea în aplicare a legislaţiei UE şi ar trebui să poată reprezenta interesele comune ale diferitelor organizaţii ale părţilor interesate din domeniul lor de competenţă. Aceşti experţi trebuie să reprezinte întreprinderi, în special întreprinderi mici şi mijlocii, parteneri sociali şi organizaţii ale societăţii civile care au experienţă directă în aplicarea legislaţiei Uniunii.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Candidaturile pot fi depuse până la 19 iunie 2020.

Platforma "Pregătiţi pentru viitor" înlocuieşte platforma REFIT care, în perioada 2015-2019, a sprijinit procesul de simplificare a legislaţiei UE şi de reducere a sarcinilor de reglementare în beneficiul societăţii civile, al întreprinderilor şi al autorităţilor publice şi a formulat recomandări Comisiei, ţinând seama de sugestiile prezentate de cetăţeni şi de părţile interesate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.