Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană cere explicaţii privind interdicțiile de intrare impuse de Germania

europarl.eu
Comisia europeana UE

Germania se află sub presiune pentru a explica interdicţiile pe care le-a impus la intrarea în ţară pentru persoanele care sosesc din Republica Cehă, Slovacia şi landul austriac Tirol, după ce Comisia Europeană s-a plâns într-o scrisoare că măsurile sunt disproporţionate şi nejustificate, relatează marţi DPA, potrivit AGERPRES.

"Credem că obiectivul urmărit în mod justificat de Germania - protejarea sănătăţii publice în timpul unei pandemii - ar putea fi realizat prin măsuri mai puţin restrictive", a scris organul executiv al Uniunii Europene ambasadorului Germaniei pe lângă blocul comunitar, Michael Clauss.

Scrisoarea, având data de luni şi consultată de DPA, oferă Germaniei 10 zile pentru a răspunde.

În teorie, disputa ar putea conduce la o acţiune în justiţie împotriva statului membru, deşi acest lucru este considerat puţin probabil în timpul pandemiei de COVID-19.

Scrisori similare au fost trimise Belgiei, Ungariei, Danemarcei, Suediei şi Finlandei, ale căror restricţii la frontieră au fost primite cu dezaprobare la Bruxelles.

Citește și: Noroc bun! Ultimul strigăt de disperare al unui muribund/OPINIE

La cererea comisiei, miniştrii pentru afaceri europene din statele membre ale UE organizează marţi o conferinţă pentru a discuta măsurile la frontieră.

Republica Cehă, Slovacia şi regiunea Tirolului au fost adăugate pe lista Germaniei de "zone de îngrijorare cu (noi) variante" (de coronavirus n.r.) pe 14 februarie, interzicând intrarea majorităţii oamenilor de acolo în Germania, cu puţine excepţii, de exemplu pentru şoferii de camioane.

Măsurile au provocat recent haos pe autostrăzile cehe spre graniţa germană, în timp ce autorităţile se străduiesc să asigure că toţi transportatorii au certificatul cerut de testare pentru coronavirus.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a respins anterior criticile executivului european asupra restricţiilor la frontieră.

Bruxellesul face presiuni pentru ca ţările UE să respecte un cadru pentru călătoriile în cadrul blocului convenit în urmă cu doar câteva săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.