Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană cere statelor UE să izoleze regiunile afectate de coronavirus

Inquam Photos/Raul Stef
Inquam aeroport Cluj

Comisia Europeană a amintit marţi că, încă din luna ianuarie, recomandă statele UE să limiteze numai la ''călătoriile esenţiale'' fluxul de persoane care vin din Brazilia sau din alte regiuni ale lumii afectate de noi variante ale coronavirusului, cum ar fi cea sud-africană, relatează agenţia EFE.

Mai mult, aceste persoane ''trebuie să fie supuse unor măsuri mult mai severe ca înainte atunci când vin din regiuni unde sunt variante'' ale coronavirusului, şi anume carantină obligatorie, a declarat marţi purtătorul de cuvânt comunitar Adalbert Jahnz, scrie Agerpres.ro.

Acesta a răspuns astfel întrebărilor presei referitoare la pericolul pe care noile variante ale coronavirusului îl pot reprezenta pentru UE, cum este de exemplu varianta braziliană, ce pare să genereze un număr tot mai mare de cazuri de COVID-19 pe continentul american şi au fost de asemenea descoperite cazuri în Europa.

Consiliul UE, ce reuneşte statele membre, a adoptat în februarie o ''recomandare'' pentru aplicarea unei scheme de restricţii în cazul persoanelor sosite din state terţe, în funcţie de situaţia epidemiologică a acestora. Printre alte măsuri, au fost recomandate restricţii pentru sosirile din zone care au înregistrat o rată mai mare de 25 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.