Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană ne mai dă o gură de oxigen: Acceptă reducerea treptată a deficitului bugetar propusă de MFP

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Comisia Europeană acceptă reducerea treptată a deficitului bugetar propusă de Ministerul Finanțelor Publice în procedura de deficit excesiv. CE a cerut ca România să se încadreze sub ținta de 3% până la finalul anului 2022, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„În discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene am subliniat angajamentul ferm al guvernului României pentru o politică fiscală responsabilă și sustenabilă, dar și faptul că reducerea deficitului ar trebui să se facă într-o manieră care să nu pună în pericol creșterea economică", a declarat ministrul interimar al finanțelor publice, Florin Cîțu.

Citește și: Adrian Năstase este trist: Și știm, nimeni nu este sau nu a fost fără pată!

Comisia Europeană propune o corecție a deficitului bugetar înregistrat de România în acord cu strategia fiscal-bugetară adoptată de Ministerul Finanţelor Publice. Concret, Romania trebuie sa se încadreze sub ținta de 3% la finalul anului 2022.

Propunerea de recomandare a Consiliului Uniunii Europene urmează să fie discutată şi adoptată în reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) din 17 martie.

Conform propunerii, Consiliul UE îi recomandă României să înainteze măsuri pentru ieşirea din procedura de deficit excesiv până în 2022, traiectoria de ajustare fiind de 3,6% pentru 2020, 3,4% pentru 2021 şi 2,8% pentru 2022, se mai arată în comunicatul MFP.

Citește și: Scandal între deputatul Ungureanu și ministrul Costache în timpul audierilor : ‘Speram să nu deveniți politician’

Procedura a fost declanșată în contextul în care România a încheiat anul trecut cu un deficit estimat la 3,8% din PIB, peste nivelul de 3%, care este unul dintre criteriile definite în Protocolul din Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene.

În privința celui de-al doilea criteriu, nivelul datoriei publice, acesta se situeazã sub limita de 60% din PIB stipulatã în Tratat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.