Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană oferă 3,5 miliarde de euro ţărilor UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Suma primită de România este fabuloasă

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană oferă 3,5 miliarde de euro ţărilor UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Banii sunt folosiți pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie și locuri de muncă.

UE vrea să atenueze presiunea resimțită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina. În această perioadă numeroși ucrainieni au plecat din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene, scrie Mediafax.

„UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre - fondurile de coeziune - care merg către cei în nevoie”, a declarat Elisa Ferriera, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Pe scurt, este vorba despre un ajutor acordat statelor membre pentru a-i primi şi integra pe refugiaţii din Ucraina.

România primeşte, astfel, fonduri în valoare de 450.119.357 €. Mai mult primeşte Polonia - 562.098.072 €, aceasta fiind țara unde au ajuns cei mai mulţi dintre refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.