Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană propune un nou Regulament privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană propune un nou Regulament privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății. În opinia reprezentanților CE, acesta este necesar pentru a intensifica lupta împotriva pandemiei de Covid-19 și pentru a face față urgențelor sanitare viitoare, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al CE, noul regulament va consolida nivelul de pregătire, prin elaborarea la nivelul UE a unor planuri și recomandări pentru situații de criză în domeniul sănătății și în caz de pandemie. Acestea vor fi auditate și supuse unor teste de stres de către Comisie și de către agențiile UE.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

De asemenea, regulamentul va prevede realizarea unui sistem de supraveghere integrat și consolidat la nivelul UE, utilizând inteligența artificială și alte mijloace tehnologice avansate.

Totodată, statele membre vor avea obligația să își intensifice raportarea indicatorilor sistemelor de sănătate, cum ar fi: disponibilitatea paturilor de spital, capacitatea de tratament specializat și de terapie intensivă, numărul de membri ai personalului cu pregătire medicală etc.

Conform CE, declararea unei situații de urgență la nivelul UE ar declanșa o coordonare sporită și ar permite crearea, constituirea de rezerve și achiziționarea de produse relevante în situații de criză.

De asemenea, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să fie consolidate și dotate cu mandate mai ferme pentru a proteja mai bine cetățenii UE și a combate amenințările transfrontaliere la adresa sănătății.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

„Scopul nostru este protejarea sănătății tuturor cetățenilor europeni. Pandemia cauzată de noul coronavirus a evidențiat necesitatea unei mai bune coordonări în cadrul UE, a unor sisteme de sănătate mai reziliente și a unei mai bune pregătiri pentru crize viitoare. Schimbăm modul în care abordăm amenințările transfrontaliere la adresa sănătății. Astăzi începem să construim o Uniune Europeană a sănătății, pentru a proteja cetățenii printr-o asistență medicală de înaltă calitate în situație de criză și pentru a pregăti Uniunea și statele sale membre să prevină și să gestioneze urgențele sanitare care afectează întreaga Europă”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.