Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană pune TUNURILE pe Vladimir Putin: 'Vrea să DIVIZEZE Europa'

putin2

Vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a afirmat joi la Madrid că preşedintele rus, Vladimir Putin, sprijină extremă dreapta şi a primit-o pe şefa Frontului Naţional (FN) din Franţa, Marine Le Pen, cu scopul de a diviza Europa pentru a o slăbi, relatează AFP.

"Motivul pentru care Putin sprijină extremă dreapta în Europa este fiindcă ştie că acest lucru ne slăbeşte şi ne divizează", a declarat olandezul Frans Timmermans în faţa unei comisii a parlamentului spaniol.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

"O Europă divizată implică faptul că Putin este şeful", a adăugat el în faţa deputaţilor. "Invitând-o pe (Marine) Le Pen la Kremlin, el încearcă să divizeze Europa", a spus el.

La 24 martie, Vladimir Putin a primit-o oficial, la Moscova, pe candidata Frontului Naţional la alegerile prezidenţiale din Franţa.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

Kremlinul s-a apărat de orice implicare în prezidenţialele franceze, al căror prim tur va avea loc la 23 aprilie, purtătorul său de cuvânt mărginindu-se să sublinieze că întâlnirea cu "opozanţii" străini este "o practică normală".

Cu toate acestea, este foarte excepţional ca Vladimir Putin să primească un candidat la o dată atât de apropiată de alegeri. Potrivit cutumei şi protocolului, el se întâlneşte numai cu şefi de stat şi eventual cu şefi de guvern din ţările cu regim parlamentar.

Citește și: La 3 luni de la moarte, George Michael a fost înmormântat, în PRIVAT

La rândul său, Marine Le Pen s-a declarat în favoarea apropierii de Rusia lui Vladimir Putin.

O victorie a lui Le Pen ar fi o "provocare" pentru Uniunea Europeană, a adăugat puţin mai târziu Frans Timmermans în cursul unei conferinţe de presă la o fundaţie din capitala Spaniei favorabilă integrării europene, Fundacion Carlos de Amberes.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

"În cele din urmă, trebuie să aşteptăm verdictul poporului francez, dar continui să am încredere în această ţară", a adăugat el, conform Agerpres.

Potrivit sondajelor, candidata Frontului Naţional s-a clasa pe primul loc în turul întâi al prezidenţialelor din Franţa. Ea se pronunţă pentru ieşirea din zona euro şi din comandamentul militar integrat al NATO, iar FN susţine frecvent poziţii ruse în relaţiile internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.