Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană recurge la licitaţii pentru a vinde obligaţiunile destinate să finanţeze planul de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a recurge la licitaţii pentru a vinde obligaţiunile destinate să finanţeze planul de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, a declarat marţi comisarul european pentru Buget, Johannes Hahn, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În general, instituţiile europene emit obligaţiuni prin intermediul unor împrumuturi sindicalizate, cum va fi cazul în săptămânile următoare pentru a strânge cele aproximativ 100 miliarde de euro pentru programul SURE, destinat sprijinirii schemelor de şomaj parţial din Uniunea Europeană.

Analiştii aşteaptă cu nerăbdare detalii cu privire la modalităţile prin care UE, în prezent un mic debitor cu o povară a datoriilor de aproximativ 50 de miliarde de euro, le va utiliza pentru a-şi asuma datorii suplimentare semnificative.

Citește și: RECORD de decese provocate de Covid-19: 73. RECORD de pacienți internați la ATI: peste 600 de oameni în stare gravă

"Prioritatea imediată a Comisiei este emiterea de obligaţiuni SURE, prevăzute pentru finalul acestei luni", a declarat comisarul Johannes Hahn. "Dincolo de asta, Comisia analizează toate opţiunile pentru a majora volumul emisiunilor, inclusiv utilizarea licitaţiilor pentru emisiunile sale", a adăugat Hahn. Acesta a precizat că Executivul comunitar ar vrea să asigure lichiditatea obligaţiunilor sale pe piaţa secundară, ceea ce ar implica analizarea "tuturor opţiunilor".

Statele membre nu au căzut încă de acord cu privire la condiţiile pentru distribuirea banilor din fondul de revenire, cei 27 având opinii împărţite cu privire la o schemă care condiţionează accesul la bani de respectarea statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.