Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană salută planul de acţiune revizuit al Strategiei UE pentru regiunea Dunării

European Parliament
UE PE parlamentul european

Comisia Europeană a salutat, joi, planul de acţiune revizuit al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, care oferă un cadru de cooperare pentru cele 14 ţări participante (state membre şi nemembre UE), inclusiv noi acţiuni strategice pentru punerea în aplicare a politicilor UE, informează un comunicat al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

"Mai mult ca oricând, trebuie să consolidăm abordarea bazată pe cooperare în soluţionarea problemelor care nu cunosc frontiere, cum ar fi pandemia de coronavirus. Planul de acţiune revizuit al strategiei macroregionale pentru zona Dunării - strategie care marchează 10 de ani de existenţă în 2020 - intră în vigoare într-un moment perfect pentru ca ţările implicate să coopereze în vederea combaterii consecinţelor economice ale acestei crize", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 41: Lumina din caracatiță!

Planul de acţiune revizuit se bazează pe cel iniţial din 2010. După un an şi jumătate de activitate intensă, acesta a fost actualizat, cuprinzând acţiuni şi orientări simplificate pentru utilizarea instrumentelor de finanţare relevante în regiune, pentru a îl corela cu noile priorităţi ale Comisiei, cum ar fi Pactul ecologic european, dezvoltarea durabilă, digitalizarea, migraţia şi schimbările demografice.

În plus, planul prezintă noile măsuri adoptate în cadrul Strategiei pentru regiunea Dunării cu scopul de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv din sectorul turismului. Acest lucru este deosebit de relevant, având în vedere impactul crizei actuale a coronavirusului în aceste sectoare.

Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) este a doua strategie macro-regională a UE, adaptată la specificul regiunii dunărene, constituită după modelul de cooperare dezvoltat prin Strategia UE pentru Marea Baltică (adoptată în anul 2009). SUERD reprezintă o iniţiativă politică a României şi Austriei, promovată printr-o scrisoare comună la nivel de Prim-ministru (iunie 2008) şi adresată preşedintelui Comisiei Europene. Consiliul European a aprobat Strategia UE pentru Regiunea Dunării la data de 24 iunie 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.