Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană şi Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al UE alocă 47 de milioane de euro pentru IMM, pentru protejarea proprietăţii intelectuale

forbes.ro
fonduri europene

Comisia Europeană şi Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) au lansat luni un convocator de ajutoare cu un buget de 47 de milioane de euro, pentru a facilita întreprinderilor mici şi mijlocii protecţie pentru proprietatea intelectuală, relatează agenţia EFE.

Executivul european a informat printr-un comunicat că scopul acestei a doua runde de finanţare a Fondului pentru IMM-uri este sprijinirea acestora în recuperarea după pandemie şi în tranziţia digitală şi economică pe parcursul următorilor trei ani, potrivit Agerpres.ro.

Banii din acest fond vor putea fi folosiţi, de exemplu, pentru cererile privind rambursarea a 75% din taxele percepute de oficiile de proprietate intelectuală acelor companii care solicită înregistrarea mărcilor sau modelelor.

IMM-urile vor putea, de asemenea, să ceară rambursarea a 50% din cheltuielile pentru garantarea protecţiei unei mărci sau design comercial de către Biroul Mondial al Proprietăţii Intelectuale (OMPI), precum şi jumătate din taxele plătite oficiilor naţionale pentru patente, pentru înregistrările efectuate anul acesta.

Pentru prima dată, apelul include posibilitatea ca fondurile să fie utilizate pentru acoperirea cheltuielilor legate de patente şi Bruxelles-ul şi EUIPO vor extinde, începând din 2023, portofoliul de servicii ce vor putea fi acoperite din această finanţare, ca, de exemplu, acele cheltuieli privind depunerea cererilor.

"Dacă IMM-urile vor să crească sau să îşi asume conducerea în noile tehnologii trebuie să-şi protejeze invenţiile sau inovaţiile, aşa cum fac marile companii. Noile idei şi experienţa sunt principala valoare adăugată pe care o avem în UE", a afimat vicepreşedinta CE, responsabilă cu Concurenţa, Margrethe Vestager.

EUIPO va fi instituţia însărcinată cu gestionarea cererii de ajutoare, apelul fiind deja disponibil pe pagina sa de web şi va fi deschis până în 2024, iar solicitările vor fi analizate în ordinea sosirii.

Executivul comunitar şi EUIPO au lansat în 2021 primul apel al Fondului pentru IMM-uri, prin care au fost deja acordaţi 6,8 milioane euro pentru aproape 13.000 de IMM-uri din toate statele membre ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.