Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană trage de 'urechi' România: țara noastră trebuie să comunice cum combate fraudele

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Comisia Europeană a solicitat în mod oficial ca Irlanda și România să comunice măsurile de transpunere a normelor UE de combatere a fraudelor vizând bugetul Uniuni. Solicitările au fost trimise joi celor două țări, informează Mediafax.

Comisia Europeană a a anunțat că a decis să trimită avize Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal.

În urma avizelor de joi, România și Irlanda au la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor expuse de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european! Interviu în presa internațională: ‘Am sprijinul altor procurori europeni’

Statele membre trebuiau să informeze Comisia până în iulie 2019 cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a directivei. Aceste norme cresc nivelul de protecție a bugetului UE prin armonizarea sancțiunilor și a perioadelor de limitare ale infracțiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii.

Citește și: Ludovic Orban critică Ungaria și Polonia în privința respectării statului de drept: 'Trebuie să își retragă vetoul împotriva acestor două decizii majore'

De asemenea, directiva pune bazele Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal și va obține sancționarea acestor infracțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.