Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban critică Ungaria și Polonia în privința respectării statului de drept: 'Trebuie să își retragă vetoul împotriva acestor două decizii majore'

Facebook
Ludovic Orban

Într-un interviu acordat pentru Le Monde, premierul român Ludovic Orban solicită Poloniei și Ungariei să își anuleze vetoul asupra bugetului european. În mijlocul campaniei pentru alegerile legislative organizate duminică, 6 decembrie în România, Ludovic Orban critică cu tărie vetoul maghiar și polonez asupra planului european de recuperare post-Covid.

Le Monde: Ungaria și Polonia blochează bugetul UE refuzând orice legătură între subvențiile europene și statul de drept. Dvs. ce credeți ?

Este vital pentru Europa să adopte și să pună în aplicare bugetul UE și planul de redresare cât mai repede posibil. Avem șansa de a sprijini investițiile și de a accelera recuperarea. Trebuie să-l folosești. Guvernele maghiar și polonez trebuie să țină seama de interesele cetățenilor lor care sunt identice cu cele ale tuturor cetățenilor europeni, trebuie să își retragă vetoul împotriva acestor două decizii majore.

Le Monde: Dar Budapesta și Varșovia susțin că apără spiritul Europei centrale împotriva Bruxelles-ului. Nu sunteți de acord?

Nu pot vorbi pentru toate țările din Europa Centrală și de Est. Este foarte dificil să înțelegem de ce nu sunt de acord să lege fondurile europene de statul de drept. Toate țările europene trebuie să respecte statul de drept. Independența sistemului judiciar, accesul la justiție fără interferențe, lupta împotriva corupției sunt normale în Europa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.