Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, ULTIMATUM pentru Turcia: Adio, integrare în UE!

anadolu
Juncker,Donald Tusk, erdogan

Relația dintre Turcia și Uniunea Europeană este una foarte tensionată, iar ultimele declarații ale lui Erdogan au pus paie pe foc. Liderul de la Ankara a anunțat că este în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, ceea ce a stârnit o reacție virulentă a președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker. Acesta a spus că negocerile cu Turcia nu trebuiesc finalizate acum și a explicat că negocierile privind aderarea depind de evoluția problemei drepturilor omului în țara semilunei.

Citește și: Operațiunea Remanierea: Dragnea pune la cale MAZILIREA lui Grindeanu/SURSE

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2004 ca parte din campania de aderare la UE. Acum, preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a afirmat că va aproba reinstalarea acesteia dacă Parlamentul propune această măsură sau în cazul în care pedeapsa capitală va fi votată în cadrul unui referendum.

”Nu sunt de părere că negocierile prinvind aderarea Turciei ar trebui încheiate acum”, a afirmat Juncker în cadrul unei dezbateri studenţeşti despre viitorul Europei, informează Mediafax.

”Oficialii europeni ar trebui în continuare să convingă Turcia că aceasta are propriile sale interese de a adopta reforma şi de a avansa spre Europa decât să se îndepărteze de continentul european şi valorile sale”, a adăugat Juncker.

Tensiunile dintre Turcia şi UE au escaladat din cauza unor chestiuni legate de drepturile omului şi securitate, dar Blocul comunitar depinde de ajtorul aliatului turc al NATO în privinţa migraţiei şi conflictului din Siria.

După o întrevedere ce a avut loc săptămâna trecută între preşedintele turc şi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, Erdogan a fost citat ca spunând că i-a fost prezentat un program ce se întinde pe parcursul a 12 luni pentru reluarea legăturilor diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.