Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică a admis un proiect care vizează atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii

Inquam Photos / George Calin
Senatul Romaniei

Comisia juridică a dat marţi raport de admitere unui proiect care vizează atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

În expunerea de motive a proiectului iniţiat de social-democraţi şi semnat de toate grupurile parlamentare se precizează că simpla modernizare a Armatei prin achiziţia de armament nu este suficientă fără revitalizarea şi dezvoltarea industriei de armament. "Proiectele generate în procesul de offset reprezintă răspunsul pentru nevoia de dezvoltare a industriei României, în special cea militară, pentru accesul pe noi pieţe a produselor româneşti, pentru transferul de tehnologie modernă, creşterea potenţialului de export, încurajarea cercetării, dezvoltarea universităţilor şi centrelor de cercetare-dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă de calitate", potrivit iniţiatorilor.

În textul proiectului de act normativ se subliniază că, pentru a reuşi transpunerea în realitate a operaţiunilor compensatorii de tip offset, este necesar ca acestea să devină o condiţie pentru achiziţionarea de capabilităţi, lucrări sau servicii în domeniul apărării.

"În acest sens, propunem completarea art.32 din OUG nr.114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii cu un nou alineat prin care să fie condiţionată atribuirea contractului de existenţa unei propuneri de offset încă de la elaborarea ofertei, urmând ca în cazul semnării contractului propunerea de offset să fie supusă negocierii potrivit legislaţiei în vigoare", prevede expunerea de motive a proiectului.

Propunerea legislativă pentru completarea art. 32 din Ordonanţa de Urgenţă nr.114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii va fi dezbătută în Senat, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.