Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Olimpic Internațional nu vrea manifestați anti-rasiale la competițiile sale

jocuri olimpice

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) nu va permite la competiţiile sale manifestări ale sportivilor de genul celor împotriva rasismului, apărute după decesul lui George Floyd, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

În timp ce mai multe voci s-au făcut auzite pentru a determina Comitetul Olimpic Internaţional să-şi schimbe Carta, în urma morţii lui George Floyd, CIO a spus că regulile sale rămân încă în vigoare.

Sportivii care încalcă regulile sunt pasibili de sancţiuni în funcţie de caz, iar CIO a publicat, în ianuarie, liniile sale directoare care precizează că manifestările interzise includ punerea genunchiului pe pământ.

Citește și: Avea Porche Cayenne şi BMW X5 conduse de şofer - Mărturiile auzite de judecătorii CAB înainte de verdictul definitiv în dosarul ex-colonelului SRI

Un reprezentant al CIO a declarat cotidianului britanic The Telegraph că directivele sunt încă în vigoare şi că nu va face speculaţii cu privire la cazuri ipotetice, cu 13 luni înainte de Jocurile Olimpice.

În ultimele două săptămâni, moartea lui George Floyd, provocată de un poliţist care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul victimei aproape nouă minute, a declanşat proteste ample la nivel mondial faţă de nedreptăţile rasiale, inclusiv ale mai multor fotbalişti din Bundesliga care au transmis mesaje de sprijin în timpul meciurilor.

Conducerea FIFA a solicitat organizatorilor competiţiilor să folosească raţiunea, în ceea ce priveşte protestele după mortea lui Floyd. Comisarul NFL, Roger Goodell, criticat pe larg pentru modul în care liga de fotbal american a gestionat protestele lui Colin Kaepernick, care punea un genunchi pe teren în timpul intonării imnului SUA, în 2016, a declarat, vineri, că NFL a comis erori neascultându-i pe jucători şi i-a încurajat să vorbească şi să "protesteze paşnic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.