Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania ADNOC se așteaptă să strângă 2 miliarde de dolari prin listarea activității sale în domeniul gazelor naturale

arabianbusiness.com
ADNOC

Compania de stat din Emiratele Arabe Unite, ADNOC, mare producător de petrol și gaze naturale, a declarat că se așteaptă să obțină aproximativ 2 miliarde de dolari prin listarea afacerii sale cu gaze naturale.Evaluarea aproximativă a sumei obținute din oferta publică inițială dă afacerii ADNOC o valoare de piață cuprinsă într-un interval valorând între 47 și 50,8 miliarde de dolari, potrivit Reuters, citat de oilprice.com.

În cazul în care oferta se va încheia la capătul superior al intervalului, aceasta va deveni cea mai mare din istoria Abu Dhabi.

Separat, Bloomberg a relatat că oferta de acțiuni a fost subscrisă integral în câteva ore, sugerând că există în continuare un apetit puternic al investitorilor pentru acțiunile din Golf.Investitorii Cornerstone, se arată în raport, au angajat 850 de milioane de dolari în ofertă. Printre aceștia se numără fonduri cu legături cu guvernul din Abu Dhabi, a precizat Bloomberg.

Cât vor primi noii investitori

Compania energetică de stat din Emiratele Arabe Unite a anunțat că își va lista afacerea cu gaze încă de anul trecut, înainte ca aceasta să fie chiar înființată ca unitate separate, operațiune care a avut loc la începutul acestui an.

Noua unitate, ADNOC Gas, are o capacitate de producție de aproximativ 10 miliarde de picioare cubice pe zi și operează o rețea de conducte de peste 3.000 de kilometri. Noua companie a declarat că se așteaptă să plătească noilor săi acționari un total de 3,25 miliarde de dolari în acest an.

Acțiunile noii entități comerciale vor fi introduse în circulație pe 13 martie, investitorii instituționali având termen până la 2 martie pentru a subscrie. Investitorii de retail pot face ordine până la 1 martie.

În urmă cu doi ani, chiar în momentul în care piețele petroliere au început să-și revină după lovitura pe care au suferit-o în 2020 pe fondul pandemiei, ADNOC a anunțat un buget de cheltuieli de 127 de miliarde de dolari pentru perioada 2022-2026.

Banii, a declarat compania, vor fi direcționați către extinderea capacității de producție de petrol și gaze a Emiratelor Arabe Unite și în conturarea mai bună a activitățiiîn domeniul energiei cu emisii reduse de carbon. Extinderea capacității de GNL se numără printre priorități, ADNOC vizând o capacitate anuală de export de 15 milioane de tone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.