Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania americană Sunset Studios va investi peste 872 de milioane de dolari în amenajarea unui studio de producţie la Londra

investitii

Compania americană Sunset Studios, cu sprijinul unui fond de investiţii, va investi peste 700 de milioane de lire sterline (872,8 milioane de dolari) în amenajarea unui studio de producţie în apropiere de Londra, unde vor fi create 4.500 de locuri de muncă şi vor fi filmate mai multe lungmetraje şi seriale TV, informează AFP.

Acest anunţ, prezentat luni într-un comunicat, confirmă interesul industriei de la Hollywood pentru Marea Britanie după o serie de proiecte similare demarate în ultimii ani, afirmă Guvernul britanic.

Companiile de investiţii Blackstone şi Hudson Pacific Properties au achiziţionat cu 120 de milioane de lire sterline (166,7 milioane de dolari) un spaţiu în Hertfordshire, situat la mai puţin de 30 de kilometri în raport cu nordul capitalei britanice, Londra, scrie Agerpres.ro.

Investiţia totală va fi de peste 700 de milioane de lire sterline pentru noul proiect, primul de acest tip desfăşurat în afara Statelor Unite de Sunset Studios. Studioul hollywoodian este cunoscut pentru găzduirea filmărilor de la musicalul "La La Land" şi de la lungmetrajul "When Harry Met Sally".

Compania americană va trebui să obţină şi un permis de construcţie, însă promotorii proiectului speră să facă din acesta unul dintre cele mai performante studiouri de film şi televiziune din lume.

Pe lângă crearea a cel puţin 4.500 de locuri de muncă, proiectul va aduce economiei locale venituri de peste 300 de milioane de lire sterline (416,8 milioane de dolari) în fiecare an.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, citat în acelaşi comunicat, consideră că această investiţie reprezintă "o veste excelentă pentru sectorul britanic al filmului şi televiziunii".

În ultimii ani, proiectele ce vizează construirea unor studiouri de producţie s-au înmulţit în Marea Britanie, în contextul în care succesul platformelor de streaming precum Netflix, Amazon Prime Video şi Disney+ a generat o concurenţă puternică în producţia de filme şi seriale TV.

Postul britanic Sky a aprobat în iulie 2020 construirea Sky Studios Elstree, un studio de producţie care va fi inaugurat în 2022.

În estul capitalei britanice, un alt proiect - susţinut de Hackman Capital Partners -, în valoare de 300 de milioane de lire sterline (416,8 milioane de dolari), va fi funcţional în 2022 şi doreşte să devină "Hollywoodul din Londra".

Netflix, care difuzează serialul "The Crown", ce descrie viaţa şi domnia reginei Elisabeta a II-a, a semnat la rândul său un acord de producţie cu studioul Shepperton, situat la vest de Londra, în timp ce grupul Disney a încheiat un parteneriat cu celebrul studio britanic Pinewood.

Investiţiile în producţia de filme - precum "Jurassic World: Dominion", "Mission Impossible 7" şi "The Batman" - şi de seriale TV au atins 2,34 miliarde de lire sterline (3,25 miliarde de dolari) în anul 2020 în Marea Britanie, potrivit asociaţiei profesioniştilor din acest sector.

Suma anunţată marchează un recul în raport cu cele 3 miliarde de lire sterline (4,17 miliarde de dolari) investite în 2019, scăderea fiind cauzată de pandemia de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.