Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania care deţine iHeartRadio a declarat falimentul

iheart.com
iHeartRadio

Compania americană iHeartMedia, care deţine staţia iHeartRadio, a declarat falimentul, miercuri, confruntându-se cu datorii de 20 de miliarde de dolari şi cu venituri în scădere, scrie NEWS.RO, citând hollywoodreporter.com.

Citeşte şi:  ALERTĂ – Ofiţerii DGA au descins la Poliţie! Cinci agenţi suspecţi de luare de mită, ridicaţi după percheziţii

iHeart a transmis că a ajuns la un acord cu cei cărora le revin peste 10 miliarde de dolari din datoria companiei pentru realizarea unei restructurări a bilanţului, prin care datoria companiei va fi redusă cu peste 10 miliarde de dolari.

Compania iHeart, condusă de preşedintele şi CEO-ul Bob Pittman, fost COO al America Online şi apoi al AOL Time Warner, a ratat data de 1 februarie pentru a plăti o dobândă. Compania a ratat, de asemenea, plata a două seturi de obligaţiuni. În prezent, compania are o datorie de 20.000 de miliarde de dolari, după o achiziţie cu capital împrumutat, realizată în 2008.

Liberty Media s-a oferit să salveze compania de la faliment şi să facă o investiţie în iHeart. Însă, potrivit Bloomberg, oferta acestei companii nu a fost suficient de mare pentru creditorii iHeart.

Liberty s-ar fi oferit să investească 1,16 miliarde de dolari, cumpărând 40% din iHeart în acest proces, dar nu fără o reorganizare a companiei. Companiei Liberty, care deţine SiriusXM Radio, îi revine o mare parte din datoria iHeart.

În prezent, iHeart deţine 858 de staţii radio, inclusiv Z100 din New York şi Real 103.5 KISS FM din Chicago. Grupul mai deţine un serviciu de streaming de muzică, o sală de concerte live, precum 90% din compania Clear Channel Outdoor Holdings. Clear Channel şi unităţile sale nu sunt incluse în documentele privitoare la faliment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.