Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de curierat Sameday se extinde în Ungaria

Sameday
sameday

Compania de curierat Sameday, controlată de eMag, anunţă extinderea pe piaţa din Ungaria, furnizorul de servicii de curierat fiind deja prezent cu opţiuni de livrare în Budapesta şi zona metropolitană.

În următoarele două luni compania își va extinde acoperirea la nivel naţional, în toate localităţile.

„2020 a fost pentru noi anul în care ne-am testat cu succes capabilităţile de scalare a modelului nostru operaţional, dar şi a tehnologiei dezvoltate de-a lungul timpului. Chiar dacă am ajuns la o dimensiune mare a organizaţiei, ne păstrăm o cultură antreprenorială, bazată pe cultivarea iniţiativei şi încrederii. Extinderea serviciilor Sameday în Ungaria este un pas natural în evoluţia companiei noastre şi, cu suportul solid al tehnologiei, ne propunem, ca şi în România, să dezvoltăm o infrastructură scalabilă de servicii de curierat cu livrare predictibilă, eficientă operaţional şi cu focus pe satisfacţia clientului.”, spune Lucian Baltaru, CEO şi fondator Sameday.

În Ungaria, Sameday oferă servicii de tipul door-to-door şi prin easybox, care beneficiază în prezent de o reţea funcţională de peste 200 de locaţii, numărul acestora urmând ritmul de creştere din România.

Compania ţinteşte 1.000 de unităţi până în prima parte a anului 2022, în condiţiile în care Sameday operează deja cea mai extinsă reţea de lockere din Ungaria.

Sameday a început analiza pieţei de curierat din Ungaria în plină pandemie, în luna mai a anului trecut, iar în luna august 2020, compania deja demarase investiţiile în construcţia infrastructurii operaţionale. Primul serviciu pe care Sameday l-a testat în piaţa ungară a fost cel de lockere easybox, cunoscut şi validat deja la nivel local, urmat de livrările door-to-door. Mai 2021, marchează încheierea primei etape de pre-lansare a ecosistemului Sameday, care oferă companiei de curierat mai multă flexibilitate, control integral asupra calităţii serviciului şi posibilitatea de a accelera dezvoltarea locală.

„Piaţa serviciilor de curierat din Ungaria este una destul de traditională, dar, în acelaşi timp, extrem de competitivă. Studiind-o cu atenţie, am identificat oportunităţi pe care modelul nostru de business, bazat pe tehnologie, le poate valorifica cu succes.”, adaugă Lucian Baltaru.

Înfiinţată în 2007, Sameday se numără în prezent printre principalii jucători din piaţa românească de curierat având o echipă de peste 3.500 de angajaţi si parteneri. Compania este prezentă în România şi în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât şi livrare în peste 1.300 de lockere easybox.

Expedierile Sameday sunt procesate în trei hub-uri logistice, unul amplasat în apropierea oraşului Chitila, unul în Sibiu şi unul în Budapesta.

Compania a înregistrat anul trecut o dublare a afacerilor, venită atât pe fon­dul creşterii comerţului online, dar şi ca urmare a inves­ti­ţi­ilor făcute de compa­nie în ultimii ani. Anul 2020 a fost unul plin de provocări pentru compania de cu­rie­rat, care odată cu debutul crizei pan­demice a fost nevoită să facă faţă unor vo­lume mai mari de vân­zări. Sameday a avut afaceri de 165 mil. lei în 2019 şi o pierdere de 51 mil. lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.