Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Electrolux este pe val: Acțiunile companiei cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

bursa-energie-opcom-727x404

Acţiunile Electrolux au înregistrat vineri cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, după ce compania suedeză şi-a anunţat intenţia de a diviza cea mai profitabilă afacere a sa, iar câştigurile au depăşit estimările, transmit MarketWatch şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Întâlnire Firea - Stănescu - Neacșu - Petrea: În #echipă

Electrolux va separa divizia de produse profesionale, ale cărei echipamente pentru spălătorii şi bucătării comerciale sunt folosite de mai mult de jumătate din restaurantele europene care deţin stele Michelin. Dacă acţionarii aprobă decizia, noua entitate - Electrolux Professional - va fi listată la Bursa de la Stockholm în primul semestru din 2020.

Jonas Samuelson, directorul general al celui mai mare producător european de electrocasnice, a apreciat că decizia va permite diviziei să-şi accelereze creşterea organică şi să obţină capital pentru eventuale achiziţii şi fuziuni.

Divizia de produse profesionale s-ar putea extinde pe piaţa restaurantelor cu servire rapidă, precum şi în America de Nord şi în ţările emergente, a adăugat Jonas Samuelson.

Acţiunile Electrolux au urcat vineri cu aproape 10%, la 234,8 coroane suedeze, cel mai ridicat nivel din mai 2018.

Divizia de produse profesionale este cea mai profitabilă parte a Electrolux, iar anul trecut a raportat un profit operaţional de 1,1 miliarde de coroane suedeze (121,54 milioane de dolari) şi o marjă de profit de 13,1%, mult peste marja de profit de 5,4% înregistrată la nivelul grupului suedez.

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova şi-a majorat profitabilitatea în ultimii doi ani printr-o îmbunătăţire a eficienţei şi renunţarea la produsele cu marjă scăzută de profit.

Dar în ultimele trimestre compania suedeză s-a confruntat cu majorarea costurilor cu materiile prime, în special la oţel, ceea ce pune sub presiune marjele de profit.

Vineri, Electrolux a raportat un profit operaţional de 1,96 miliarde de coroane suedeze, peste estimările analiştilor intervievaţi de Reuters - 1,85 miliarde.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.