Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania elveţiană Holcim examinează posibilitatea achiziţionării a zece companii mari şi mici

quarrymagazine.com
Holcim

Holcim examinează posibilitatea achiziţionării a zece companii mari şi mici, a anunţat luni directorul general al celui mai mare producător mondial de ciment, Jan Jenisch, după ce compania elveţiană şi-a vândut operaţiunile din India, transmite Reuters.

"Înregistrăm creştere într-un ritm destul de rapid şi intenţionăm să investim câştigurile obţinute în urma vânzărilor de active, pentru a accelera strategia noastră de creştere până în 2025 şi să achiziţionăm noi companii", le-a spus Jenisch jurnaliştilor, potrivit Agerpres.ro.

Acesta a adăugat: "În acest moment analizăm şi negociem zece acorduri care implică companii mari şi mici. Suntem pregătiţi pentru o nouă tranzacţie cum a fost cea de anul trecut cu Firestone, pentru care Holcim a plătit 3,4 miliarde de dolari".

Luni, Holcim a anunţat vânzarea operaţiunilor din India grupului Adani, pentru 6,4 miliarde de franci elveţieni (6,38 miliarde de dolari), cea mai mare vânzare de active din 2022.

În ultimii 15 luni, Holcim a cheltuit cinci miliarde de franci elveţieni pe achiziţii de companii din afara pieţei cimentului, pentru a se concentra pe producerea de prefabricate din beton, produse pentru acoperişuri, asfalt şi mortar.

"Sperăm să putem menţine un ritm similar şi să investim rapid banii obţinuţi în urma tranzacţiei din India", a afirmat Jenisch.

Luni, acţiunile Holcim înregistrau un avans de 2,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.