DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Compania românească specializată în furnizarea de soluţii integrate în domeniul agricol, Top Seeds, şi-a anunţat intenţia de listare pe piaţa AeRO a BVB

bvb

Top Seeds, companie românească specializată în furnizarea de soluţii integrate în domeniul agricol, şi-a anunţat intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În anul 2020, compania a avut o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei şi un profit net de 7,3 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri din vânzări de peste 230 milioane de lei şi un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, conform news.ro

”Top Seeds, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluţii integrate în domeniul agricol, anunţă intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor avea, cel mai probabil, simbolul de tranzacţionare TOP, să fie listate la BVB în prima parte a anului 2022”, anunţă compania.

Înainte de listare, Top Seeds va efectua un plasament privat pentru acţiuni, intermediat de TradeVille, prin care intenţionează să atragă de la investitori, în cadrul unei majorări de capital, o sumă de minimum 11 milioane de lei în vederea extinderii accelerate a activităţilor companiei la nivel naţional.

„De-a lungul celor 11 ani de existenţă, am avut parte de o dezvoltare strategică şi accelerată datorită parteneriatelor realizate şi abilităţii de a oferi consultanţă pe parcursul întregului an agricol. Prin expertiza tehnică furnizată am reuşit să valorificăm recoltele fermierilor la preţuri competitive şi să devenim un jucător important pentru afacerile agricole din România. Astăzi, Top Seeds are încheiate parteneriate cu marii furnizori de seminţe, pesticide, motorină şi îngrăşăminte, deţine o gamă largă de produse agricole pentru fermieri, inclusiv produse proprii pentru protecţia plantelor şi este prezentă în toate zonele agricole importante din ţară. Cu toate acestea, ne dorim să continuăm să creştem, să dezvoltăm noi servicii şi produse de calitate pentru fermieri şi să ne extindem reţeaua de parteneriate şi portofoliul de clienţi. Astfel, vrem să dezvoltăm un parteneriat cu investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti prin listarea companiei, iar cu sprijinul acestora să ducem Top Seeds la următorul nivel”, a declarat Daniel Bâja, fondator şi CEO al Top Seeds.

Top Seeds a fost fondată în anul 2010 de antreprenorul român, Daniel Bâja, având ca obiectiv de activitate comercializarea şi distribuţia de seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină pentru fermieri. Unsprezece ani mai târziu, compania furnizează o gamă largă de servicii fermierilor, precum îngrăşăminte chimice, seminţe, produse pentru protecţia plantelor, nutriţia plantelor – gamă proprie de produse, o parte dintre aceste produse fiind destinate fermelor BIO, trading de cereale şi depozitare, combustibil şi transport.

În prezent, Top Seeds are peste 130 de angajaţi, un portofoliu de peste 2.000 de clienţi ce au o suprafaţă totală cultivată de aproximativ 800.000 de hectare şi puncte de lucru cu rol multiplu prin care furnizează soluţii logistice complete pentru fermieri. În fiecare dintre aceste zone există un depozit care deserveşte logistic teritoriul respectiv: Timişoara, Alexandria, Slobozia, Bacău, Viziru, judeţul Brăila şi bază depozitare şi operare în Bărăganul, judeţul Brăila.

În ceea ce priveşte tradingul de cereale, Top Seeds deţine două baze destinate exclusiv cerealelor în judeţul Brăila, respectiv Bărăganul şi Viziru, care deservesc fermierii, fiind unul din liderii din zona de sud-est a ţării. Totodată, ca urmare a activităţii de trading de cereale, compania a identificat o nevoie legată de transport şi a decis să investească în crearea unei flote auto care să susţină momentele cheie din sezoanele de transport. Astăzi, compania dispune de o flotă auto şi logistică necesară ce poate gestiona o capacitate de 1.000 de tone pe zi şi are în vedere să ajungă să-şi tripleze capacitatea, respectiv să gestioneze 3.000 de tone pe zi.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale companiei la nivel naţional. În ceea ce priveşte activitatea de vânzare de seminţe, compania are în plan investiţia într-o linie de producţie şi procesare de seminţe certificate sub brand propriu pe baza expertizei acumulate, precum şi achiziţionarea unei ferme care va asigura fluxul producţiei de seminţe proprii cât şi testarea produselor din portofoliul propriu.

Pentru linia de business privind tradingul de cereale, compania va investi în dezvoltarea capacităţii de depozitare a cerealelor prin achiziţionarea  de  silozuri de depozitare, amplasate strategic în vestul României cât şi în zona Moldovei. Top Seeds va efectua o altă investiţie pe un teren deţinut de companie, ce are acces direct la calea ferată şi care va permite vânzarea de cereale către pieţele externe.

Compania îşi propune ca până în 2025 capacitatea de depozitare să ajungă la aproximativ 300.000 de tone, o creştere de cinci ori a capacităţii actuale şi, astfel, va deveni unul dintre cei mai mari jucători din piaţă.

În anul 2020, Top Seeds a înregistrat o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei şi un profit net de 7,3 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri din vânzări de peste 230 milioane de lei, în creştere cu peste 25% şi un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, în urcare cu peste 10%, faţă de anul 2020.

Top Seeds este o companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluţii integrate în domeniul agricol. În prezent, compania furnizează o gamă largă de servicii fermierilor, precum îngrăşăminte chimice, seminţe, produse pentru protecţia plantelor, nutriţia plantelor, trading cereale şi depozitare, combustibil şi transport. Top Seeds are peste 130 de angajaţi, un portofoliu de peste 2.000 de clienţi ce au o suprafaţă totală cultivată de aproximativ 800.000 de hectare şi puncte de lucru cu rol multiplu prin care furnizează soluţii logistice complete pentru fermieri. În fiecare dintre aceste zone există un depozit care deserveşte logistic teritoriul respectiv: Timişoara, Alexandria, Slobozia, Bacău, Viziru, judeţul Brăila şi bază depozitare şi operare în Bărăganul, judeţul Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.