Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Sanofi: Numărul de doze de vaccin gripal distribuite este de patru ori mai mare decît în 2019

Romania TV
vaccin

Numărul de doze de vaccin gripal pe care compania Sanofi îl distribuie în acest sezon este de patru ori mai mare decât în sezonul precedent, răspunzând nevoilor estimate de către autorități pentru sistemul public și comunicate de către distribuitori pentru piața privată, anunță un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

„În ultima perioadă, ne confruntăm cu un număr extrem de mare de solicitări pentru vaccinul gripal VaxigripTetra®, comparativ cu necesarul pieței locale, situația fiind similară în toate țările afectate de COVID-19, la nivel mondial”, arată declarația de presă a Sanofi Romania.

„Din păcate, în contextul COVID-19, ne confruntăm cu o cerere de vaccin gripal mult crescută și atipică, la toate nivelurile, național, european și global. La nivel global, Sanofi Pasteur și-a consolidat angajamentul de a proteja sănătatea publică și a extins la maximum capacitatea sa de producție, producând pentru sezonul 2020-2021 cu 20% mai multe doze de vaccin gripal în comparație cu sezonul precedent, o cifră record în toată istoria noastră.

Citește și: Ludovic Orban, despre bolnavii asimptomatici: 'Suntem în analiză dacă trebuie modificată legea!'

Am asigurat producția continuă de vaccinuri antigripale în timpul carantinei COVID-19 pentru a ne respecta angajamentele și pentru a îndeplini cât mai multe comenzi suplimentare, pe cât permit capacitățile noastre de producție. Procesul de producție, care durează 6 luni, a fost demarat imediat după ce Organizația Mondială a Sănătății a recomandat tulpinile de virus ce trebuie incluse în vaccin”, arată compania.

Sanofi spune că distrbuția vaccinului gripal se realizează în termenele agreate, conform calendarului de livrare stabilit pentru numărul de doze precomandate și că distribuția pe piață a vaccinului gripal se face exclusiv prin intermediul distribuitorilor, în baza unor precomenzi transmise de aceștia pentru piața privată la începutul anului, respectiv a contractelor pentru sistemul public de sănătate, încheiate cu autoritățile de sănătate publică pentru sezonul gripal respectiv.

Procesul de distribuție către piață a demarat chiar de la jumătatea lunii septembrie, Sanofi Pasteur fiind primul producător care a furnizat vaccinul gripal în piața privată.

„Precizăm că în acest moment suplimentarea numărului de doze de vaccin gripal nu este posibilă”, mai spune Sanofi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.