Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Uber, datoare vândută: Sute de milioane de dolari de plată în urma unui litigiu de amploare

metropotam.ro
Uber

Uber Technologies va plăti Waymo, divizia de vehicule autonome a Alphabet, 245 de milioane de dolari, sub formă de acţiuni proprii, petru închiderea unui litigiu legat de secrete comerciale, acord ca permite Uber să lase în urmă una dintre cele mai dificile controverse, transmite Reuters. Acordul convenit vineri pune capăt unui caz captivant, chiar înainte de o a cincea audiere care urma să aibă lor la un tribunal federal din San Francisco.

Citește și: Vești bune pentru salariații MApN: Cu cât le vor crește salariile, după aplicarea legii salarizării

În procesul intentat anul trecut, Waymo afirma că unul dintre inginerii săi, care a devenit şeful proiectului Uber pentru automobile autonome, a luat cu el mii de documente confidenţiale. Procesul a costat Uber timp preţios pentru ambiţiile sale în domeniul automobilelor autonome, considerat esenţial pentru profitabilitatea pe termen lung a companiei.

Citește și: Autorităţile au luat măsuri speciale – Au decis soarta criminalei de la metrou

Uber l-a concediat pe şeful diviziei de automobile autonome, după ce a fost dată în judecată de Waymo, iar planurile companiei pentru punerea în circulaţie a unor flote de astfel de vehicule sunt mult întârziate. Acordul permite actualului director general al Uber, Dara Khosrowshahi, să lase încă un scandal în urmă şi să continue dezvoltarea tehnologiei autonome, după mandatul tumultuos al predecesorului său, Travis Kalanick. În cadrul acordului, Waymo primeşte o participaţie de 0,34% la Uber, în valoare de 245 de milioane de dolari, la evaluarea actuală a Uber, de 72 de miliarde de dolari, a declarat un reprezentant al Waymo. Acordul mai revede că informaţiile confidenţiale ale Waymo nu vor fi incluse în tehnologia Uber. Iniţial, Waymo ceruse de la Uber cel puţin 1 miliard de dolari şi un supraveghetor independent, care să se asigure că Uber nu va utiliza tehnologia sa conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.