Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania United Airlines transmite angajaților să nu mai lege pasagerii 'indisciplinați' de scaune cu bandă adezivă

nypost.com

Potrivit New York Times, compania United Airlines a transmis angajaților să nu mai lege pasagerii de scaune „cu bandă adezivă”. În mesajul citat de cotidianul american, personalului i se amintește că „dispozitivele de bord pot fi utilizate în situații dificile și că măsurile alternative, cum ar fi banda adezivă, nu ar trebui să fie utilizate niciodată”.

Însoțitoarele de zbor au folosit uneori această practică pentru a face față călătorilor indisciplinați. Altercațiile din timpul zborurilor s-au înmulțit de la începutul pandemiei Covid-19. Printre cele 3.800 de incidente observate de Administrația Federală a Aviației din ianuarie 2020, 2.867 se referă la persoane care au refuzat să poarte mască.

Motivul declanșator: un incident la o altă companie

Mesajul United Airlines a fost perceput de angajați drept „o cascadorie de marketing”. Asociația însoțitorilor de zbor (AFA), care este principalul sindicat din sector, susține că angajații foloseau cleme din plastic – furnizate de companie – și că pasagerii nu au fost niciodată „lipiți”.

Decizia United Airlines vine în urma unui incident petrecut la o altă companie aeriană: un pasager aflat sub influența băuturilor alcoolice ar fi agresat sexual angajații Frontier Airlines în timp ce călătoreau între Philadelphia și Miami. Individul, pe nume Maxwell Berry, al cărui caz a fost foarte mediatizat în Statele Unite, a fost apoi legat de scaun cu bandă adezivă.

Personalul dorește mai multă protecție

Pentru a înțelege mai bine situația, echipajul de zbor – epuizat de altercații repetate – solicită mai mult ajutor de la angajatori, scrie New York Times.

Însoțitorii de zbor spun că angajatorii nu le oferă suficiente măsuri de protecție. După incident, Frontier Airlines a suspendat inițial salariile angajaților implicați, apoi a revenit asupra deciziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.