Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile britanice de autobuze primesc 167 de milioane de lire de la Guvernul britanic pe fondul pandemiei

www.goldentours.com
autobuz londra

Guvernul britanic a anunţat vineri că va aloca 167 de milioane de lire companiilor de autobuze în Regatul Unit pentru a evita falimentele şi a asigura continuitatea serviciului în plină pandemie, informează AFP, citată de Agerpres.

Ministrul britanic al transporturilor Grant Shapps a explicat într-un comunicat că este esenţial ca liniile de autobuz să continue să funcţioneze pentru a transporta persoane ce nu pot lucra de acasă.

"Autobuzele noastre sunt vitale pentru oamenii care au nevoie să se ducă la muncă sau să cumpere mâncare, în special pentru serviciile noastre de urgenţă şi personalul din sistemul de asistenţă medicală", a subliniat Shapps.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu virusul COVID-19! Medicii avertizează: 'Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului'

Acest plan de susţinere a sectorului mobilizează 167 de milioane de lire ce vor fi vărsate în cursul următoarelor 12 săptămâni, cu condiţia ca aceste companii să menţină un serviciu suficient, până la 50% din nivelul normal, pentru a răspunde la o cerere în scădere şi a face în aşa fel ca pasagerii să poată păstra distanţa între ei pentru a evita contaminările.

Ministerul Transporturilor britanic menţine şi un fond de 200 de milioane de lire, anunţat înainte de epidemie, menit să ajute companiile să-şi achite carburanţii.

La începutul săptămânii trecute, guvernul britanic a anunţat că preia temporar controlul efectiv asupra liniilor feroviare ale ţării pentru a evita falimentele cauzate de scăderea numărului de pasageri. Toate veniturile şi pierderile legate de exploatarea acestor linii vor fi transferate guvernului pentru o durată iniţială de şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.