Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile din România, codaşe în UE la utilizarea social media

Pinterest
social media WhatUp Telegram Signal

Mai multe de jumătate dintre companiile din Uniunea Europeană utilizează social media, însă companiile din România sunt pe ultimul loc în UE la acest capitol, doar 36% dintre ele declarând că utilizează cel puţin un tip de social media, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

În 2021, 59% dintre companiile din UE au declarat că au utilizat cel puţin un tip de de social media, ceea ce înseamnă o creştere de 22 de puncte procentuale comparativ cu situaţia din 2015 (37%), potrivit Agerpres.

Utilizarea social media este cea mai populară în rândul companiilor din Malta (84%), urmate de cele din Suedia şi Ţările de Jos (ambele cu 80%) şi Finlanda (79%). La polul opus, utilizarea social media este mai puţin populară în rândul companiilor din România (36%), Bulgaria (39%) şi Slovacia (45%).

În 2021 comparativ cu 2015, ponderea companiilor care utilizează social media a crescut în toate statele membre, însă cele mai mari creşteri au fost înregistrate în cazul companiilor din Belgia şi Franţa (ambele cu un avans de 31 puncte procentuale), urmate de cele din Letonia (30 puncte procentuale) şi Finlanda (29 puncte procentuale).

În cazul României, ponderea companiilor care utilizează social media a crescut de la 25% în 2015 până la 36% în 2021.

Datele Eurostat mai arată că reţelele sociale (precum Facebook, LinkedIn, Xing şi altele) sunt mai populare decât orice alt tip de social media. Aproximativ 56% dintre companiile din UE utilizează reţelele sociale pentru a crea o legătură cu clienţii prin crearea de profile, schimb de experienţe, exprimarea de opinii, schimb de informaţii şi, cel mai important, pentru a crea comunităţi de persoane cu interese comune în jurul mărcilor companiilor. Ponderea companiilor din UE care utilizează reţelele sociale variază de la 84% în Malta până la 36% în România.

Ziua Mondială a Social Media este sărbătorită anual pe 30 iunie, ca recunoaştere a impactului avut de social media în comunicarea globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.