Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte pentru divizare, urmând să cuprindă doar minele viabile şi o singură termocentrală

www.justitiecurata.ro
Complex Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara se pregăteşte pentru divizare, urmând să cuprindă doar minele viabile şi o singură termocentrală, în loc de două. Până atunci, societatea aflată în insolvenţă face faţă tot mai greu creditorilor, după cum aflăm de la corespondentul nostru Ilie Pintea, anunță romania-actualitati.ro.

Despre divizarea Complexului Energetic Hunedoara se vorbește încă de anul trecut, fiind puse în discuție mai multe variante, inclusiv separarea componentei de producere a energiei de extracția cărbunelui. Formula de lucru pe care o are în vedere societatea, împreună cu Ministerul Energiei, vizează ca făcând parte din noua structură cele patru mine viabile, Termocentrala Paroșeni și Societatea Prest Serv, care se ocupă de servicii conexe.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

Administratorul special, Cristian Roșu, spune: 'Am căzut de acord și ca Termocentrala Mintia să fie dată către Primăria Deva sau Consiliul Județean Hunedoara. Este important să finalizăm planul de reorganizare și să-l supunem aprobării creditorilor. Sperăm ca la final de august - început de septembrie să avem și acest plan de reorganizare finalizat și să cuprindă exact noua entitate care va duce la păstrarea locurilor de muncă în Valea Jiului și un nou viitor pentru un nou complex energetic'.

Până la divizare și formarea unei noi societăți comerciale fără datorii, Complexul Energetic Hunedoara are de plătit peste un miliard și jumătate de euro la bugetul statului, dar și creditorilor, care au ajuns să nu mai accepte furnizarea de materiale și echipamente pe datorie, având în vedere că societatea e în insolvență și nu prezintă garanții pentru plata acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.