Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complexul Energetic Oltenia: Aprobarea ajutorului de stat, o etapă esenţială în procesul de evaluare a Planului de restructurare si decarbonare

Guvernul a adoptat memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru Complexul Energetic (CE) Oltenia, în valoare de 1,3 miliarde de euro, reprezentând contribuţia de la buget a statului pentru implementarea Planului de Restructurare a companiei, informează, joi, un comunicat de presă al unităţii.

Potrivit sursei citate, suma de 1,3 miliarde de euro include şi ajutorul de 252 de milioane de euro care a fost deja acordat CE Oltenia la începutul anului.

"Aprobarea ajutorului de stat este o dovadă că Planul de restructurare şi decarbonare este robust şi pragmatic şi se bazează pe resurse importante de care atât compania, cât şi statul român dispun şi pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului. Este un pas important în contextul în care Comisia Europeană a invitat CE Oltenia să declanşeze procedura de notificare, etapa finală a procesului de evaluare a Planului de restructurare şi decarbonare, document transmis la Bruxelles pe 31 august", a declarat preşedintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan.

Costul total al implementării Planului de restructurare şi decarbonare a CE Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 - 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro şi presupune investiţii pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente şi protecţia mediului, precum şi cheltuieli pentru eficientizarea activităţii CE Oltenia.

Alături de contribuţia de la buget a statului, fondurile necesare implementării planului includ surse proprii ale CE Oltenia - 1,5 miliarde de euro şi fonduri aferente programelor UE pentru a sprijini atingerea obiectivelor Pactului Ecologic European.

Planul de decarbonare, parte a programului de restructurare a CE Oltenia, are în vedere alinierea la cerinţele legislaţiei europene privind emisiile de gaze poluante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.