Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complicații în Senat: PNL, Pro România și ALDE nu votează legea cu măsurile din Starea de Alertă

senat plen

Guvernul a trimis luni Parlamentului, pentru dezbatere și vot, un proiect de lege cu măsurile din starea de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă. În Senat, prima cameră sesizată, Comisia Juridică a adus modificări substanțiale proiectului guvernamental. La dezbaterile din plenul Senatului, înainte de votul final, PNL a anunțat marți că SE ABȚINE de la vot pentru că nu este de acord cu noua variantă a legii, iar Pro România și ALDE au anunțat că votează ÎMPOTRIVĂ pentru că deși s-a modificat legea propusă de guvern, totuși nu există suficiente garanții anti-abuzuri.

Interesant este că liberalii se abțin deși Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor în această după-amiază: „Mă adresez Parlamentului, care are în lucru o lege care reglementează activităţile, restricţiile şi felul în care se gestionează această stare de alertă. Este nevoie urgentă de această lege şi solicit Parlamentului să decidă pe această lege cu maximă celeritate”.

Urmează să se dea votul. PSD are singur majoritate în Senat. După vot, legea va merge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Subiectul este urgent pentru că este nevoie de noi măsuri după 15 mai când se termină starea de urgență.

Citește și: Alexandru Rafila SEMNALEAZĂ ABERAȚII legate de amenzile aplicate: oamenii care fac mișcare în AER LIBER NU pun în pericol sănătatea nimănui .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.