Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Componența lotului naţionalei feminine a României pentru jocurile cu Lituania şi Elveţia din octombrie

digi 24
handbal feminin romania

Reprezentativa feminină a României are programate în luna octombrie penultimele două jocuri din preliminariile pentru UEFA Women’s EURO 2022, contra Lituaniei şi Elveţiei, potrivit news.ro.

Citește și: DOSAR Mario Iorgulescu către medic - 'Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea'

Tricolorele se vor reuni la finalul acestei săptămâni la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, unde se vor pregăti până pe 21 octombrie, când este programată deplasarea în Lituania.

Partida cu reprezentativa gazdă se va desfăşura pe 23 octombrie, pe stadionul din Marijampole! După acest joc, tricolorele vor reveni în ţară, unde vor întâlni selecţionata Elveţiei, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, pe 27 octombrie. Partida va fi transmisă în direct pe PRO X.

Selecţionerul Mirel Albon a convocat pentru aceste două jocuri şi junioare U17, urmârind astfel integrarea acestora în cadrul primei reprezentative. Pentru Antonia Bratu şi Adina Borodi aceasta este prima convocare la senioare, informează frf.ro.

Citește și: DOSAR Raport 'ABSURD' al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu - Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

”Din păcate, nu mai avem nicio şansă de calificare după meciurile din septembrie. Ştiu că multă lume se gândeşte că, în condiţiile în care nu ne-am calificat la EURO, nu avem şanse de calificare la următoarea campanie, însă ţinând cont că FIFA a mărit numărul echipelor prezente la Cupa Mondială din 2022 de la 24 la 32, eu cred că avem şanse reale. Poate că este un obiectiv îndrăzneţ, însă dacă vom avea apte majoritatea jucătoarelor disponibile, cred că faţa României va fi cu totul alta. De asemenea, trebuie să ne gândim la viitor, avem deja multe jucătoare peste 30 ani şi, luând în calcul situaţia actuală, în care ne lipsesc 12-14 jucătoare care ar fi putut face parte din lot, ne-am gândit că este un moment potrivit să chemăm alături de noi câteva din cele mai talentate junioare din ţară. Erau în vederile noastre pentru această acţiune şi Alexandra Tunoaia cu Mădălina Tătar, care au evoluat pentru naţionala U19, însă din cauza restricţiilor dintre ţări cauzate de pandemie, cele două nu au putut fi prezente. Este foarte important să aibă şansa de a se pregăti alături de senioare, iar unele dintre ele, în functie de cum se vor prezenta la antrenamente, ar putea chiar să debuteze într-un meci oficial la prima reprezentativă. Credem că pot deveni soluţii viabile pentru naţionala feminină dacă vor respecta planul nostru de pregătire”, a declarat selecţionerul Mirel Albon înaintea prezentării lotului convocat.

Cele 20 de jucătoare convocate pentru aceaste jocuri:

Citește și: De aproape 20 de ori, în opt ani, a avut 'CONFERENȚIARUL' Baranga șansa de a pune punct infracțiunii de înșelăciune - Detaliile cazului

Portari: Andreea Părăluţă (Levante UD/Spania), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj)

Fundaşi: Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Maria Stamate (”U” Olimpia Cluj), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Olivia Oprea (Villarreal CF/Spania), Antonia Bratu (”U” Olimpia Cluj)

Mijlocaşi: Andrea Herczeg (Viktoria Haladas/Ungaria), Ştefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Ana Vlădulescu(Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Diana Grecu (Carmen Bucureşti)

Atacanţi: Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Oana Negrea (”U” Olimpia Cluj), Adina Borodi (”U” Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Carmen Marcu (”U” Olimpia Cluj), Mara Bâtea (”U” Olimpia Cluj).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.