Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuna Poienile de sub Munte, locuită de etnici ucraineni, este pregătită să preia refugiaţi

basilica.ro
Biserica din Cracăul Negru, comuna Crăcăoani, județul Neamț

Administraţia celei mai mari comune din judeţul Maramureş, Poienile de sub Munte, locuită de etnici ucraineni, este pregătită să primească refugiaţi din ţara vecină, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Alexa Fircan.

"Avem peste 25 de kilometri de graniţă în zona montană cu Ucraina, iar peste 90% dintre locuitorii comunei sunt etnici ucraineni. (...) Suntem pregătiţi în orice moment să primim şi să cazăm temporar refugiaţi. Am pregătit pentru cazare sala căminului cultural, sala de sport şi eventual în hala pieţei agroalimentare. Am identificat şi terenul pe care, în caz de necesitate, ar putea fi instalată o tabără mobilă. Apoi, mulţi locuitori din comuna sunt dispuşi să cazeze şi să ajute pentru o anumită perioadă de timp refugiaţi", a spus Alexa Fircan.

Acesta a mai precizat că nu exclude ca unii refugiaţi să încerce să traverseze graniţa prin zona de munte, deşi acest lucru ar fi aproape imposibil, din cauza stratului mare de zăpadă.

Comuna Poienile de sub Munte,aşezată într-un defileu al Munţilor Maramureşului are peste 11.000 de locuitori, majoritatea fiind etnici ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.