Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunicare `penibilă`. USR își arogă meritele PNL privind poziția pro-Kovesi a grupului PPE

Facebook
barna-ciolos-usr-plus

USR își arogă meritele liberalilor. Într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, USR susține: “Scrisorile pe care USR le-a trimis europarlamentarilor de la Bruxelles au efecte: cel mai mare grup din Parlamentul European (n.red. - PPE) a anunțat deja că o votează pe Laura Codruța Kovesi pentru postul de procuror european”. Ciudata atitudine a USR față de colegii lor de Opoziție nu a fost trecută cu vederea și liberalii se gândesc tot mai mult să aibă relații minimale cu USR-PLUS care în loc să atace cu toate forțele PSD au destul timp să sape la temelia PNL.

De unde si răbufnirea liberalilor: ”comunicare penibilă a USR”

Cu toate acestea, PNL este formațiunea care face parte din PPE, iar Ludovic Orban a anunțat încă de la începutul lunii februarie că PNL va face lobby printre europarlamentarii săi la PPE pentru Kovesi. Potrivit paginii de Facebook a PNL, Orban a avut întâlniri la nivel înalt cu Angela Merkel, Manfred Weber, Joseph Daul, Antonio Lopez sau Michael Schneider, toți lideri ai PPE. Purtătorul de cuvânt al PPE este europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan. De asemenea, PPE va organiza un summit la Sibiu împreună cu PNL.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

“Anunț că Partidul Național Liberal va susține ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferință, în persoana Laurei Codruța Kovesi, să fie validat în această poziție deosebit de importantă și prestigioasă în cadrul Uniunii Europene. În acest sens, reprezentanții PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European și a grupului Partidului Popularilor Europeni – cel mai puternic partid la nivel european – pentru a obține un vot favorabil candidaturii fostului procuror general și procuror-șef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie”, a spus Orban.

Comunicarea USR este cu atât mai penibilă cu cât inclusiv președintele USR, Dan Barna, a anunțat că formațiunea sa este în discuții pentru aderarea la grupul european…ALDE.

Citește și: Simona Halep refuză banii de la Fed Cup! Ce sumă este în joc

Mai mult, secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a spus despre Dacian Cioloș, capul de listă al USR-PLUS, că este oportunist. Lopez a făcut aceste declarații după ce a participat la o reuniune a PNL, la Palatul Parlamentului, în urmă cu două săptămâni.

”Cred ca este putin oportunist (Dacian Ciolos - n.red.) . Stiu angajamentele unor politicieni pe care i-ati mentionat, dar trebuie sa fii atasat de partidul european care va schimba lucrurile. Si care este angajamentul, cand tu vei candida drept cap de lista la alegerile europarlamentare, iar apoi vrei sa fii candidat la prezidentiale? Care este angajamentul? Nu inteleg", a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez, despre Dacian Ciolos, capul de lista al listei comune PNL-USR pentru alegerile europarlamentare.

Citește și: Vești importante pentru români! Modificări pentru voucherele de vacanță din 2019 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.