Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea Declic o testează pe Renate Weber - îi solicită să sesizeze urgent CCR în legătură cu noul Cod Administrativ

Facebook
Renate Weber

Peste 15.000 de membri ai comunității Declic îi solicită avocatului poporului, Renate Weber, să sesizeze urgent Curtea Constituțională în legătură cu noul Cod Administrativ. „Controversele privind pensile speciale ale primarilor și pericolul iminent pentru patrimoniul local obligă avocatul poporului să dea curs cererii societății civile de a trimite codul la controlul constituțional”, transmit aceștia printr-un comunicat de presă.

Radu Banciu, sceptic după întâlnirea dintre Donald Trump și Klaus Iohannis: 'Viitorul nu sună bine pentru România. Să spunem lucrurilor pe nume'

Cei 15.000 de cetățeni care au semnat petiția „Renate Weber, fii avocatul poporului, nu al baronilor locali” solicită un răspuns clar și ferm din partea avocatului poporului, care de aproape 2 luni susține că analizează OUG prin care a fost emis noul Cod Administrativ.

„Pare mai degrabă o tărăgănare decât o analiză concretă a acestui act normativ. Probabil avocatul poporului, Renate Weber, așteaptă să depășească termenul până la care poate contesta la CCR această ordonanță”, a declarat Ana Racheleanu, din partea comunității Declic.

În lipsa unei acțiuni ferme, în forma actuală a Codului, toți șefii din administrația locală vor primi pensii pentru care nu au cotizat, atrag atenția membrii comunității Declic. Prevederea li se aplică tuturor primarilor și viceprimarilor care au ocupat aceste funcții începând cu 1994. De pensii speciale vor beneficia chiar și aleșii locali condamnați definitiv, cu excepția faptelor de corupție, mai spun aceștia.

Conform unui calcul independent făcut de Cătălin Teniță, de la Geeks for Democracy, pensiile speciale pentru șefii din administrațiile locale ar putea ajunge anual la 120 de milioane de euro, o sumă colosală pe care Guvernul ar putea să o folosească pentru construirea de spitale sau sute de școli.

Petiția și argumentele Comunității Declic pot fi citite aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.