Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea LGBTQ prosperă în Muntenegru: PRIMUL partenerat civil a fost OFICIAL înregistra/Ministrul administrației EXULTĂ

smartradio.ro
lgbt

Primul parteneriat civil între persoane de acelaşi sex în Muntenegru a fost înregistrat oficial duminică, informează luni DPA.

Ministrul administraţiei publice, societăţii digitale şi mass-media al ţării, Tamara Srzentic, a scris pe Twitter confirmând înregistrarea, a relatat televiziunea de stat din Muntenegru.

"Astăzi este o zi de mândrie pentru comunitatea LGBTIQ sub steagul Muntenegrului şi mă pot mândri că în ţara noastră a fost încheiat primul parteneriat civil între persoane de acelaşi sex", a spus Srzentic, scrie Agerpres.

"Mă bucur că legea parteneriatului civil a început oficial să fie implementată şi le doresc partenerilor mult noroc şi dragoste pentru viaţa lor împreună", a adăugat ea.

Ministrul nu a făcut publice detalii despre cuplu.

Legea care face egal din punct de vedere legal parteneriatul între persoane de acelaşi sex cu căsătoria heterosexuală a fost aprobată de parlamentul de la Podgorica în iulie 2020. Proiectul s-a confruntat cu o opoziţie masivă din partea Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Cuplurilor de acelaşi sex li se interzice încă adoptarea copiilor în ţară, notează agenţia germană de presă.

Preşedintele Milo Djukanovic şi prim-ministrul Zdravko Krivokapic încearcă să menţină în Muntenegru, fostă parte a Iugoslaviei, un curs prooccidental.

Ei vor de asemenea să-şi conducă ţara, deja membră a NATO, în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.