Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONAF a efectuat prima misiune economică în Republica Cipru, cu scopul de a promova antreprenoriatul feminin

Cipru

Delegaţia Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a efectuat prima misiune economică în străinătate, în Republica Cipru, în perioada 14-15 septembrie, cu scopul de a promova antreprenoriatul feminin, mediul investiţional românesc şi de a contribui la dezvoltarea cooperării economice şi comerciale între cele două ţări.

Potrivit unui comunicat al CONAF remis miercuri AGERPRES, în cadrul întrevederii cu ministrul Energiei, Comerţului şi Industriei din Cipru, Natasa Pilides, cu directorul trade service, Panayiota Patsali, şi secretarul permanent, Marios Panayide, a fost agreată negocierea şi semnarea, până în luna noiembrie a acestui an, a unui Memorandum de Cooperare care să creeze bazele pentru consolidarea cooperării economice şi comerciale în domenii de interes comun.

"Avem în vedere necesitatea intensificării relaţiilor bilaterale, economice şi comerciale între cele doua state, având în vedere că Republica Cipru reprezintă a al 4-lea investitor în ţara noastră. Am identificat domenii economice de interes comun care pot stimula creşterea investiţiilor dar şi schimbul de expertiză şi experientă profesională în domenii cheie de dezvoltare economică viitoare. Relaţiile româno-cipriote sunt foarte bune, potenţate de colaborarea în cadrul UE, de cooperarea economică, precum şi de existenţa unei numeroase comunităţi româneşti în Republica Cipru", a declarat preşedintele CONAF, Cristina Chiriac.

Programul de acţiuni al delegaţiei CONAF a cuprins întrevederi şi cu ministrul cu secretarul permanent/ministru adjunct al afacerilor externe, Kornelios Korneliou, dar şi cu reprezentanţi ai conducerii Ministerului Turismului al Republicii Cipru.

De asemenea, delegaţia a participat la o masă rotundă cu Mary Papadopulou, preşedintele Organizaţiei BPW Cyprus (Federation of Business Professional Women Cyprus), instituţie omoloagă a CONAF. Programul delegaţiei a cuprins şi o vizită documentară la fabrica Alambra, cea mai mare fabrică producătoare de brânză halloumi, care deţine 35% din piaţă.

Ambasadorul României în Cipru, Dan Mihalache, a transmis că România se clasează în top 10 la nivel mondial cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, conform studiului anual efectuat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs.

"Am fost bucuros să primesc în Republica Cipru delegaţia CONAF condusă de Dr.Ec. Cristina Chiriac, în cadrul primei misiuni economice a Confederaţiei în străinătate. Am avut discuţii extinse cu Ministrul Energiei, Comerţului şi Industriei al Republicii Cipru, precum şi la Ministerele Turismului şi Afacerilor Externe despre identificarea de noi oportunităţi de consolidare a cooperării economice şi comerciale dintre România şi Republica Cipru, cu accent asupra antreprenoriatului feminin. România se clasează în top 10 la nivel mondial cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, conform studiului anual efectuat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs", a spus Dan Mihalache.

Potrivit sursei citate, delegaţia a avut discuţii şi cu reprezentatul special al Ministrului Afacerilor Externe pentru probleme legate de egalitatea de gen şi egalitatea de şanse, având în vedere prioritizarea în strategia de politică externă a Ciprului a acestei problematici şi proiectele desfăşurate de către Republica Cipru în implementarea Rezoluţiei CS ONU 1325 pentru Femei, Pace şi Securitate.

Nu în ultimul rând, discuţiile cu ministrul Turismului din Cipru s-au axat pe strategia de dezvoltare în domeniu, proiecte implementate şi stimularea turismului local în perioada pandemică, ca model de bune practice pentru România. Guvernul Republicii Cipru a finanţat începând cu luna mai 2021 un program prin care 35% din costul cazării hoteliere pentru cetăţenii ciprioţi este suportat de stat ca măsura de stimulare e sectorului, susţin reprezentanţii CONAF.

Delegaşia CONAF a cuprins reprezentanţi din domenii precum industria turismului, industria textilă, educaţie şi activităţi socio-educative, industria de beauty, servicii profesionale de curăţenie, consultanţă şi protecţia datelor, acoperind o mare parte din regiunile ţării, respectiv Bucureşti, Brăila, Botoşani, Cluj, Bacău.

Misiunea economică a fost realizată cu sprijinul ambasadorul României în Republica Cipru, Dan Mihalache şi al prim-colaboratorul Misiunii Diplomatice, Lavinia Ochea.

În anul 2019, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) lansau unul dintre cele mai ample proiecte de anvergura, "Pactul pentru Muncă", ce a dezbătut problematica deficitului forţei de muncă.

CONAF este singura confederaţie care susţine şi promovează antreprenoriatul feminin şi care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice şi culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autorităţile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.