DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Concert Regal caritabil, dedicat tinerilor artişti talentați, va avea loc pe 25 octombrie, la Ateneul Român

ateneul-roman[1]

Cea de-a XIII-a ediţie a Concertului Regal caritabil, dedicat susţinerii tinerilor talentaţi, va avea loc pe 25 octombrie, pe scena Ateneului Român, în prezenţa Familiei Regale a României.

Violoncelistul Andrei Ioniţă, soprana Diana Alexe şi tenorul George Vîrban, tineri muzicieni aplaudaţi azi pe scenele lumii, se reunesc pe 25 octombrie pe scena Ateneului Român, pentru un spectacol-eveniment dedicat strângerii de fonduri, iar alături de ei va evolua Orchestra New Hope, dirijată de David Crescenzi, informează Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR), într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Programul muzical include Variaţiunile Rococo de Piotr Ilici Ceaikovski, precum şi arii şi duete extrase din creaţii ale unor compozitori celebri.

Seara de gală se va bucura de prezenţa Familiei Regale şi de un public de peste 800 persoane, lideri din mediul de afaceri, personalităţi din lumea artei şi culturii.

"În foaier, va fi expusă colecţia de lucrări de artă vizuală a bursierilor 'Tinere Talente' inspirată din preocupările şi pasiunile membrilor Familiei Regale. De asemenea, vor fi expuse obiectele caritabile în ediţie limitată care susţin donaţiile: gravuri unicat create de bursieri artişti vizuali, insigna Fundaţiei - un însemn purtat cu mândrie de susţinători, precum şi brăţara Margareta regală - inspirată de numele şi figura emblematică a Majestăţii Sale", transmite FRMR.

Fondurile strânse în urma concertului vor sprijini programul naţional "Tinere Talente" prin care Fundaţia Regală Margareta a României oferă burse, mentorat şi promovare celor mai promiţători tineri artişti cu posibilităţi financiare reduse.

Biletele pot fi achiziţionate pe www.frmr.ro/concert-regal.

Publicul de acasă se poate implica prin trimiterea unui SMS la 8864 cu textul ARTA, susţinând astfel bursele pentru tinerii talentaţi ai României, iar persoanele care vor să fie parte a acestei experienţe mai pot achiziţiona bilete la spectacol de pe www.iabilet.ro.

"Tinere Talente" este recunoscut drept Cel mai bun program de Artă şi Cultură din România, laureat la Gala Societăţii Civile în 2013, 2015, 2017 şi 2022. Până în prezent, au fost acordate 380 de burse artiştilor aflaţi la început de drum, iar prin această platformă de sprijin ei au reuşit performanţe extraordinare pe plan naţional şi internaţional.

Organizat anual, începând din 2008, de Fundaţia Regală Margareta României, Concertul Regal caritabil a avut loc în mod tradiţional în ziua de 25 octombrie, în ziua de naştere a Regelui Mihai I.

Întrerupt ca eveniment muzical cu public în perioada pandemiei, 2020 - 2021, demersul caritabil al Concertului Regal a continuat sub o formă neconvenţională de manifestare prin emisiunea-eveniment "România are nevoie de artă!" şi prin campania de strângere de fonduri prin SMS cu textul ARTA‚ la 8864.

Fiecare ediţie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroşi muzicieni ai momentului şi mari orchestre, în susţinerea tinerilor talentaţi artişti români.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile din sponsorizările şi donaţiile realizate de-a lungul timpului însumează peste 1.800.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.