Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul național pentru proiecte sustenabile: promovând dezvoltarea durabilă în România

gettyimages.ae
top podium

Cea de a treia ediţie a competiţiei naţionale adresată celor ce respectă principiile dezvoltării durabile în proiectele pe care le derulează are ca temă "producţie şi consum responsabile", iar termenul-limită de înscriere este 18 septembrie, ora 18:00, a anunţat joi Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului României.

Concursul "Cum producem şi cine consumă?", organizat de DDD, va premia proiecte realizate în ultimii 3 ani, care investighează deopotrivă modalităţile de a produce fără a creşte impactul negativ asupra mediului şi societăţii, respectarea principiilor de muncă decentă, precum şi comportamentele de consum responsabil, conform agerpres.

"Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să se fi derulat în perioada 1 septembrie 2020 - 1 septembrie 2023 şi să atingă teme ce se regăsesc cel puţin în unul dintre următoarele Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD): ODD 7 (energie curată şi la preţuri accesibile), ODD 8 (muncă decentă şi creştere economică), ODD 9 (industrie, inovaţie, infrastructură), ODD 11 (oraşe şi comunităţi durabile), ODD 12 (consum şi producţie responsabile), ODD 17 (parteneriate pentru realizarea obiectivelor)", se menţionează în comunicat.

Competiţia se adresează iniţiatorilor de proiecte din următoarele categorii de entităţi: ONG-uri, şcoli, universităţi şi cercetare, administraţie publică şi societăţi comerciale.

"Producţia şi consumul responsabile reprezintă o provocare constantă pentru societate, pentru companii, dar mai ales pentru cetăţeni. Observăm, din tot ce se întâmplă în jurul nostru, că devine imperios să ne schimbăm comportamentele de fiecare zi; nu e totuna să căutăm fructe exotice în miez de iarnă, aduse de pe la Ecuator, sau să cumpărăm produse de sezon al căror transport nu a consumat tone de benzină; tot aşa cum nu e totuna să folosim în fiecare zi câte o nouă sacoşă din plastic la cumpărături, în loc să avem cu noi o sacoşă discretă de pânză în buzunar. Este o temă de competiţie foarte generoasă, care acoperă extrem de multe domenii de activitate, aşa că sunt sigur că înscrierile vor fi diverse şi vor demonstra că "se poate". Dacă am fi putut, ne-am fi înscris şi noi în acest concurs, cu programul nostru de şcolarizare pentru viitori experţi în dezvoltare durabilă... dar sunt sigur că în anii ce vin, unii dintre aceşti experţi pe care îi pregătim acum vor veni cu idei excelente de sustenabilitate şi vor deveni adevăraţi "campioni ai dezvoltării durabile", a declarat Laszlo Borbely, Consilier de Stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Competiţia face parte din programul de conştientizare şi informare desfăşurat de Departament pentru a face mai accesibile cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă din Agenda 2030.

Programul se întinde pe durata a 7 ani şi premiază în fiecare an campionii câte unui domeniu dintre următoarele: Educaţie; Echitate; Sănătate; Apă; Schimbări climatice; Consum şi producţie; Digitalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.