Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnarea Khmerilor Roşii, un mesaj pentru Coreea de Nord şi Siria - ONU

Reprezentantul ONU la tribunalul care judecă crimele Khmerilor Roşii în Cambodgia a afirmat miercuri că sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă a doi foşti lideri este un 'mesaj' de non-impunitate, atât pentru liderii nord-coreeni sau sirieni, cât şi pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP.

"Este un mesaj pentru lideri din întreaga lume (...), şi anume că, în cele din urmă, liderii sunt găsiţi vinovaţi pentru crimele comise sub conducerea lor", a declarat David Scheffer, trimis al secretarului general al ONU pe lângă tribunalul special de la Phnom Penh.

Răsturnare de situaţie în alegerile din SUA: Clinton are nevoie de 55.000 de voturi pentru a câștiga

Liderii actuali "trebuie să ia cu toţii notă de faptul că ceea ce s-a petrecut astăzi în acest tribunal îi poate atinge", după patruzeci de ani, a adăugat el, oferind aleatoriu ca exemple Coreea de Nord, Siria, Filipine şi chiar pe liderii grupării Statul Islamic (SI) care acţionează în Siria sau Irak.

"Liderii Coreii de Nord în special trebuie să ia notă de ceea ce s-a petrecut astăzi aici", a insistat el, apărând necesitatea ca tribunale internaţionale să judece crime de stat sau crime de război.

Condamnarea la închisoare pe viaţă a celor mai importanţi lideri ai Khmerilor Roşii încă în viaţă a fost de fapt confirmată miercuri în apel, după 40 de ani, transmite agerpres.

O celebră PRINŢESĂ, fiică de președinte, a murit OTRĂVITĂ şi îngropată cu BULDOZERUL-FOTO/VIDEO

Nuon Chea, în prezent în vârstă de 90 de ani, şi Khieu Samphan, 85 de ani, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în august 2014 pentru crime împotriva umanităţii de către acest tribunal sub egida ONU de la Phnom Penh. Ei s-au apărat spunând că nu erau la curent cu atrocităţile comise între 1975 şi 1979.

Sub regimul lui Pol Pot, două milioane de cambodgieni, reprezentând un sfert de populaţie, au murit de epuizare, de foame sau în urma unor torturi şi execuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.