Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiția Patriarhului Daniel pentru impozitarea veniturilor Bisericii

SLUJBA POMENIRE - PATRIARHIE

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel oficiaza slujba de pomenire pentru fericitul Parinte Miron Cristea, primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, in Bucuresti, vineri, 6 martie 2009. DIANA IURKIEWICZ / MEDIAFAX FOTO

Patriarhul Daniel a declarat sâmbătă, 5 decembrie, că Biserica este de acord ca veniturile sale să fie impozitate, cu condiția să primească înapoi proprietățile confiscate.

„Suntem de acord nu numai să impoziteze veniturile, ci să și renunțăm la salarii de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv ne-a luat statul ca proprietăți. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să dea înapoi ceea ce a luat și cu tot echilibrul acesta nu mai avem nevoie de salarii de la stat și altele,” a declarat Patriarhul Daniel, conform Digi 24.

Reacția Patriarhului vine și ca urmare a publicării proiectului de buget pentru anul 2016, în care guvernul nu a alocat bani pentru lăcașurile de cult. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a afirmat totuși că terminarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului nu va fi pusă în pericol, majoritatea fondurilor necesare fiind acoperite din banii Bisericii și din donațiile credincioșilor.

„Este o veste care nu ne poate bucura, dar considerăm că construcţiile începute, inclusiv proiectul Catedralei naţionale va putea fi continuat, întrucât conform legii Catedralei din 2005, fondurile alocate pentru această importantă construcţie nu provin doar din partea statului, în primul rând sunt fonduri alocate de Biserică, alocate prin donaţiile credincioşilor şi în ultimul rând din partea instituţiilor statului. Proiectele aflate în derulare în acest moment în cadrul Patriarhiei Române nu vor stopate, cel mult procesul de edificare al lor va fi unul evident afectat, dar în niciun caz stopat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Patriarhul Daniel a oferit explicații și cu privire la folosirea coloanelor oficiale, despre care spune că nu vor mai fi folosite dacă oamenii sunt deranjați de acest lucru.

„Avem oficial, ca ei ne-au spus cum sa cerem. Ministerul. Daca lumea este deranjata de coloana, noi nu avem nevoie de coloana (...) Pentru ca am avut adesea delegatii care trebuiau sa ajunga la timp la aeroport. Nu inalti demnitari, ierarhi veniti din alte tari. Problema este ca la cerere s-a facut si s-a spus ca este posibil. Trebuie in legislatie facut precis ca nu se mai da voie nimanui” a declarat Patriarhul Daniel, citat de ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.