Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducătorii iranieni jură răzbunare pentru victimele atacurilor cu bombă de la comemorarea generalului Soleimani

Qasem Soleimani

Preşedintele Iranului şi comandantul Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) au promis vineri răzbunare pentru victimele celor două atacuri cu bombă revendicate de Statul Islamic (SI), în care şi-au pierdut viaţa miercuri aproape 100 de oameni, transmite Reuters.

Atentatele au avut loc la Kerman, la comemorarea a trei ani de la moartea generalului Qassem Soleimani, fost comandant a Forţei Quds pentru operaţiuni în străinătate şi clandestine din cadrul IRGC, ucis în 2020 în Irak de o dronă americană, potrivit Agerpres.

SI a afirmat joi că doi membri ai săi au detonat centuri explozive în mulţimea de la cimitirul din sud-estul Iranului, unde avea loc ceremonia.

"Vă vom găsi oriunde aţi fi", a ameninţat vineri la funeraliile victimelor generalul-maior Hossein Salami, comandantul IRGC, referindu-se la SI.

Preşedintele Ebrahim Raisi, a declarat într-un discurs televizat că "inamicii noştri pot vedea puterea Iranului şi întreaga lume îi cunoaşte forţa şi capacităţile. Forţele noastre vor decide locul şi momentul în care vor acţiona".

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu o mulţime compactă, la centru religios Imam Ali din Kerman, unde familiile plângeau lângă şiruri de sicrie acoperite cu drapelul naţional. Cei prezenţi au scandat "răzbunare, "moarte Americii" şi "moarte Israelului".

Atacurile de miercuri - cele mai sângeroase din Iran de la Revoluţia Islamică din 1979 - au avut loc în contextul războiului purtat în Fâşia Gaza de Israel împotriva grupării islamiste Hamas.

SI a mai revendicat în trecut şi alte atacuri împotriva Iranului, cum ar fi cel din 2022, în care au fost ucişi 15 oameni la un lăcaş de cult şiit, sau cele două atacuri cu bombe din 2017 împotriva parlamentului de la Teheran şi la mormântul fondatorului Republicii Islamice iraniene, ayatollahul Ruhollah Khomeini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.