Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confiscare RARISIMĂ a vameșilor: Au găsit sute de mii de prezervative

ziuanews.ro
prezervative

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud au reţinut 167.040 seturi de prezervative nedeclarate, cât şi susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marcă, informează Direcţia Generală a Vămilor.

"În data de 12 octombrie 2018, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti au reţinut 167040 seturi prezervative nedeclarate, cât şi susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca comunitară Durex", precizează sursa citată.

Citește și: Victorie pentru Liviu Dragnea-Cum este avantajat de OUG pe legile justiției

Potrivit inspectorilor vamali, valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 335.000 euro.

"Pentru fapta constatată urmează să fie aplicată contravenţie în sumă de 3.000 lei, având ca măsură complementară confiscarea bunurilor conform dispoziţiilor H.G. Nr. 707/ 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei. În paralel a fost demarată şi procedura prevăzută de Regulamentul (UE) nr. 608/ 2013 şi a Legii nr. 344/ 2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun", se mai arată în comunicatul citat.

Citește și: Un cunoscut post TV, la un pas de a fi închis-Primarul amenință: „să-şi caute de urgenţă un nou serviciu” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.