Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict deschis între CCR şi SRI. Zegrean şochează: Judecătorii Curţii se tem

Augustin-Zegrean

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, se plânge de presiunile la care sunt supuşi judecătorii contituţionali. Zegrean a relatat şi un episod petrecut în o întâlnire între judecătorii CCR şi reprezentanţii Comisiei Europene, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"La ultima întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene, pe MCV, unul dintre judecătorii CCR s-a plâns că se teme că e prea mare presiune şi că îi este frică să fie judecător la CCR. Nu se poate ca la fiecare decizie să apară în public tot felul de persoane şi să ne spună ce decizie să dăm, să ni se atragă atenţia că vom da socoteală, că dacă se întâmplă ceva noi vom fi traşi la răspundere (cu referire la declaraţiile lui Sebastian Ghiţă de miercuri)", a declarat Zegrean.

Şeful CCR a nominalizat SRI ca una dintre instituţiile care pus presiune pe CCR, referindu-se la un comunicat prin care Serviciul acuza Curtea de generarea unui vid legislativ.

"Noi analizăm legi şi verificăm dacă sunt conforme cu Constituţia. Nu am spus că aceste legi nu trebuie făcute (legile de tip Big Brother - n.r.), ci doar că trebuie respectate dispoziţiile constituţionale. Nu suntem noi responsabili de vidul legislativ. Este regretabil că suntem acuzaţi după ce pronunţăm decizii. Îi rugăm să se abţină", a mai declarat şeful CCR.

Vezi şi: SRI, toate tunurile pe CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.