Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT DIPLOMATIC între Israel și UE: INTERZIȘI în Fâșia Gaza

israel uniunea european

Cinci eurodeputaţi au anunţat miercuri că le-a fost refuzată intrarea în Fâşia Gaza de către autorităţile israeliene care au impus de peste 10 ani o blocadă micului teritoriu palestinian, relatează AFP.

'Refuzul impus arbitrar de autorităţile israeliene Parlamentului European este inacceptabil', a declarat eurodeputatul cipriot Neoklis Sylikiotis într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Delegaţia pe care o conduce s-a lovit de mai multe refuzuri similare şi 'sistematice' din 2011, a reamintit el, cu excepţia unei scurte vizite a şefului Comitetului responsabil cu bugetul Parlamentului European. 'Ce se află acolo în Gaza şi noi nu trebuie să ştim?', s-a întrebat Neoklis Sylikiotis.

Israelul, care controlează toate căile de acces în Fâşia Gaza la graniţa de sud a teritoriului cu Egiptul, a declarat că europarlamentarii nu fac parte din persoanele autorizate să intre pe teritoriu.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

'Politica israeliană este de a le permite profesioniştilor şi responsabililor umanitari să tranziteze între Israel şi Fâşia Gaza cu scopul dezvoltării economiei şi a infrastructurii, precum şi diplomaţilor străini pe lângă Autoritatea Naţională Palestiniană şi în Israel', a afirmat Cogat, organismul Ministerului israelian al Apărării însărcinat cu eliberarea permiselor de trecere.

'Aceste explicaţii sunt inacceptabile', a reacţionat eurodeputatul cipriot Neoklis Sylikiotis, care a cerut 'comunităţii internaţionale să facă presiune asupra Israelului pentru a ridica blocada impusă Fâşiei Gaza'.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

Delegaţia Parlamentului European însărcinată cu relaţiile cu Palestina şi-a propus să 'evalueze pe teren eforturile de reconstrucţie' a Fâşiei Gaza devastată din 2008 de trei ofensive israeliene. Uniunea Europeană este principalul furnizor de ajutor financiar pentru palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.