Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict în interiorul DNA. Kovesi, sfidată de un procuror

kovesi

În interiorul DNA are loc un conflict, Laura Codruța Kovesi fiind sfidată public de un procuror din subordine. După tragedia din clubul Colectiv, șefa DNA a emis o ordonanță în care solicită cercetarea șefului ISU Bacău. Procurorul Nicolae Lupulescu, cel care a clasat dosarul, a mers în instanță și a pledat împotriva redeschiderii cerute de Kovesi, potrivit tolo.ro.

Vineri, 11 decembrie 2015, Tribunalul Militar din Iași a judecat redeschiderea urmăririi penale în procesul prin care șeful ISU Bacău, colonelul Ioan Mihalache, fusese cercetat pentru sponsorizările pe care inspectorii de pompieri din subordinea sa le solicitaseră firmelor din Bacău.

Vezi şi: Tolontan, noi dezvăluiri despre neregulile de la ISU: Efectul pervers al sponsorizărilor

Inițial, DNA clasase de două ori acest caz. În februarie 2015, clasarea a fost dispusă de generalul-locotenent Ion Alexandru, șeful de atunci al Secției Militare de la DNA, între timp schimbat de Kovesi. În iulie 2015, dosarul a fost clasat prin generalul-maior Nicolae Lupulescu. Între cele două Ordonanțe care închideau cazul, Tribunalul Militar din Iași solicitase DNA să facă propriile cercetări, sesizînd că prima clasare se bazase exclusiv pe cercetările interne ale IGSU. Prin urmare, procurorul Lupulescu a audiat 90 de firme care i-au sponsorizat pe pompierii din Bacău, după care a clasat a doua oară dosarul.

După catastrofa de la Colectiv, potrivit sursei citate, Laura Codruța Kovesi contrazice procurorii militari din subordine și emite o Ordonanță în care cere redeschiderea dosarului sponsorizărilor. Tribunalul Militar din Iași a fixat un termen în camera preliminară pe 3 decembrie, dar atunci DNA nu s-a prezentat. Judecătorul a amînat.

La termenul din 11 decembrie, din partea DNA apare generalul Lupulescu, cel care, potrivit unei mărturii a Gazetei Sporturilor, prezintă Ordonanța în instanță, dar nu pledează pentru redeschiderea dosarului cu sponsorizări. El își apără fosta soluție, susține în fața judecătorului că „cele două clasări au fost legale” și încheie spunînd: „Las instanța să se pronunțe în privința redeschiderii”. Instanța a decis să amîne pronunțarea pentru vineri, 18 decembrie, mai scriu jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan, pe tolo.ro.

Vezi şi: Tragedia Colectiv. Inca o persoana a decedat, bilantul negru a ajuns la #61

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.