Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, noi dezvăluiri despre neregulile de la ISU: Efectul pervers al sponsorizărilor

pompieri

Jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan duc mai departe ancheta pusă în mişcare după tragedia din clubul Colectiv. Pe tolo.ro, jurnaliştii de investigaţie publică noi date incriminatoare despre activitatea pompierilor.

În anii 2012-2014, pompierilor li se impusese de către conducerea ISU un plan de cules sponsorizări. Drept răsplată, firmele care îi sponsorizau pe pompieri erau favorizate la eliberarea de autorizații și la controale, potrivit tolo.ro. Potrivit unui magistrat militar, care a judecat arestarea pompierilor George Matei și Antonina Radu, "sponsorizările fac parte din lanțul de vinovății care au dus la catastrofa de la clubul Colectiv", pentru că, odată sponsorizați, pompierii nu-i mai pot controla corect pe cei de la care primesc bani, mai notează sursa citată.

Vezi şi: DEZVĂLUIRI grave făcute de un medic: De ce au murit în spitale răniţii din Colectiv

Gazeta Sporturilor a solicitat conducerii ISU să facă public cîți dintre cei 24 de sponsori care apar în revista "Dealul Spirii" din septembrie 2014 au fost controlați, cîți au primit autorizații și cîți au fost amendați. Toți cei care au cerut au fost autorizați, potrivit răspunsului oficial. Restul aveau deja autorizații sau nu aveau nevoie.

Printre sponsori apar mari companii multinaționale de construcție și utilități, precum Apa Nova sau Strabag. Apare magazinul lui Dorin Cocoș, Titan Shopping Center, sau mall-ul din Băneasa, prin societatea mamă Băneasa Developments SRL. Apar Banca Raiffeisen, firma Euro Construct și Anchor Group, corporația care deține mall-ul Plaza România.

Vezi şi: Erou si salvator de vieti la Colectiv acum o luna, azi 'vinovat si mincinos'

Din 2012 și pînă în 2014, cel puțin jumătate dintre ei n-au fost controlați niciodată. În medie, la eșantionul de 24 de sponsori s-a dat puțin peste o amendă pe an, mai notează tolo.ro.

O altă neregulă descoperită de jurnalişti se referă la lipsa recunoaşterilor din teren, vreme de aproape 5 ani. În lipsa benzinei, pompierilor de la Intervenție li s-a ordonat de la IGSU să nu mai facă vreme de patru ani recunoașterile la care erau obligați prin Ordinul ministrului de Interne nr. 1134 din 2006.

Vezi şi: Arafat se apara: Stiind miza, ma face mai hotarat sa nu cedez!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.