Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict între Colegiul Psihologilor şi Ministerul Educaţiei. Concurs CONTESTAT

educatie

Conflict între Colegiul Psihologilor şi Ministerul Educaţiei. Colegiul Psihologilor din România (CPR) solicită reluarea concursului de directori din învăţământul preuniversitar, pe motiv că Ministerul Educaţiei nu are dreptul legal să testeze aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale. În replică, oficialii de la Educaţie susţin că psihologii sunt într-o gravă eroare, deoarece testul aplicat profesorilor nu a vizat evaluarea unor abilităţi psihologice, scrie ziarul Adevărul.

Anunțul SURPRIZĂ făcut de 'turnătorul' lui Orban și al Olguței Vasilescu: Vreau să vând TOT

„Colegiul Psihologilor din România solicită în mod public reevaluarea condiţiilor de realizare a testării psihologice a aptitudinilor cognitive şi competenţelor manageriale din cadrul examenului pentru funcţia de director al instituţiilor de învăţământ şi reluarea lui cu realizarea unei evaluări psihologice, făcute de psihologi atestaţi profesional în specialităţile psihologia muncii şi organizaţională", a declarat preşedintele CPR, prof. dr. Mihai Aniţei.

Iohannis a deschis Cutia Pandorei

El a susţinut că Ministerul Educaţiei nu avea dreptul să evalueze aptitudinile cognitive şi competenţele manageriale ale candidaţilor, acesta fiind atributul psihologilor. Colegiul Psihologilor susţine că aceleaşi persoane care l-au sfătuit pe ministru să înlocuiască un examen psihologic riguros cu o testare fără suport profesional au solicitat modificarea legislaţiei specifice profesiei, în vederea preluării controlului într-un domeniu profesional care nu poate fi condiţionat de către cei care privesc psihologia doar ca pe o afacere cu teste psihologice, a adăugat profesorul Aniţei.

Directorul Direcţiei juridice a Colegiului, Laurenţiu Ştefan, a subliniat că activitatea psihologică trebuie să fie realizată numai de către profesionişti în domeniu, iar nicio comisie nu se poate substitui unui profesionist. Ministerul Educaţiei: nu întâmplător a apărut reacţia Colegiului Psihologilor.

În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), Mirabela Amarandei, a spus că "domnul preşedintele al Colegiului Psihologilor din România este într-o gravă eroare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.