Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul dintre Rusia și SUA atinge cote ALARMANTE: Moscova acuză Washingtonul de 'CRIME DE RĂZBOI' în Siria

rusia sua

Armata rusă, care intervine în Siria în sprijinul forţelor guvernamentale, a declarat vineri că Statele Unite ale Americii ar fi împiedicat refugiaţi sirieni să primească ajutoare umanitare, apreciind că aceasta este asemănător cu o "crimă de război", relatează France Presse.

Potrivit "Centrului rusesc pentru reconcilierea părţilor beligerante", situaţia umanitară este foarte dificilă în regiunea At-Tanf, la frontiera iordaniano-siriană, unde îşi are poziţiile o garnizoană a coaliţiei internaţionale condusă de Washington.

Citește și: Coreea de Nord pregătește o lovitură de proporții catastrofale Statelor Unite: Ce ordin a dat Kim Jong-Un

"Cea mai urgentă este situaţia umanitară în regiunea At-Tanf din vina Statelor Unite, care au desfăşurat ilegal o bază militară şi interzic să te apropii în zonă la o distanţă de cel puţin 55 de kilometri, lipsind astfel zeci de mii de refugiaţi de posibilitatea primirii de ajutor umanitar", se arată într-un comunicat.

"Acţiunile armatei americane şi ale aşa-numitei 'coaliţii internaţionale' reprezintă o încălcare grosolană a dreptului umanitar şi ar putea fi calificate drept crimă de război", se arată în comunicatul transmis agenţiilor de presă ruse, potrivit Agerpres.

Citește și: Demersul care-l poate înfuria pe Trump: China 'reîncălzește' relațiile cu Phenianul! Ce mesaj i-a transmis Xi Jinping 'tovarășului' Kim Jong-Un

La începutul lunii octombrie, armata rusă a acuzat deja Washingtonul că "sprijină" gruparea Statul Islamic din regiunea At-Tanf.

Potrivit Washingtonului, în At-Tanf se află o tabără utilizată de forţele speciale americane şi britanice pentru instruirea rebelilor sirieni care luptă împotriva Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.