Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul diplomatic se INTENSIFICĂ: Germania AMENINȚĂ Turcia

brunchnews.com
merkel erdogan

Germania a ameninţat politicienii turci că le va interzice apariţiile publice, intensificând astfel conflictul diplomatic declanşat de refuzul mai multor ţări europene de a permite Ankarei să organizeze mitinguri de susţinere a referendumului din 16 aprilie din Turcia privind extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează sâmbătă DPA, conform agerpres.ro

"Am fost foarte clari când am spus că putem lua întotdeauna, şi întotdeauna vom lua, măsurile necesare dacă Ankara nu respectă legislaţia germană", a declarat ministrul de externe german Sigmar Gabriel pentru revista Der Spiegel.

Gigi Becali şi Dan Capatos, CONFLICT pe străzile Capitalei: 'Mi-a tras o flegmă direct în ochi'


"Cei care depăşesc măsura nu pot presupune că pot face propagandă politică aici", a spus el în declaraţii publicate sâmbătă. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a numit pe liderii Germaniei şi Olandei "nazişti" şi "fascişti" în ultimele săptămâni pentru refuzul acestora de a le permite miniştrilor turci să facă campanie în aceste ţări. 

Totodată, şeful diplomaţiei germane a afirmat că perspectivele de aderare a Turciei la Uniunea Europeană "sunt tot mai îndepărtate". 

El a spus că nu a susţinut în trecut poziţia cancelarului Angela Merkel privind un "parteneriat privilegiat" cu Turcia mai degrabă decât aderarea ţării la UE, însă, a subliniat el, "ca urmare a Brexitului situaţia este acum complet diferită". 

Dacă UE ar putea negocia o "relaţie specială" cu Marea Britanie aceasta ar putea "servi ca model pentru alte ţări", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.