Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFRUNTAREA dintre Mugur Isărescu şi Eugen Teodorovici s-a terminat: LOVITURĂ pentru 'taxa pe lăcomie'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Isarescu Dragnea Georgescu

Consiliul general al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) a anunţat, luni, că s-a întrunit într-o şedinţă ordinară, în care a decis crearea unui grup de lucru care să studieze efectele taxei pe activele bancare. La întâlnire au participat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

”În cadrul şedinţei a fost prezentat studiul de impact, realizat de Banca Naţională a României, privind taxa pe active financiare asupra instituţiilor de credit, a activităţii de creditare şi a creşterii economice, introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene”, se arată în comunicat.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Consiliul a decis crearea unui grup de lucru, iar concluziile acestuia vor fi prezentate în 18 februarie.

”Membrii Consiliului au decis să fie creat un grup de lucru al Comitetului Tehnic al CNSM, format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai Băncii Naţionale a României. Concluziile grupului de lucru vor fi discutate în următoarea şedinţă a CNSM, programată în data de 18 februarie 2019”, se arată în comunicat.

Citește și: Liviu Pleșoianu sare în apărarea lui Mircea Badea, după bătaia încasată de la motociclist

Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială a fost înfiinţat în baza legii privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) privind mandatul macroprudenţial al autorităţilor naţionale.

”Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia”, se arată în comunicat.

Citește și: Reacție acidă a lui Traian Băsescu! Atacuri în rafală la Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.